Hakan Atilla'nın cezası belli oldu

Hakan Atilla'nın cezası belli oldu
ABD’de görülen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davada karar çıktı. Yargıç, Atilla için 2 yıl 8 ay ay hapis cezası verdi. Atilla'nın tutuklu olduğu süre cezadan düşülecek.

ABD'nin İran'a karşı uyguladığı yaptırımları delme, bankacılık sahtekarlığı ve bunlarla ilintili suçlardan New York'ta tutuklu olarak yargılanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, 32 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Davaya bakan Yargıç Richard Berman, Hakan Atilla’ya 32 ay hapis cezası verdiğini açıkladı ve Atilla'nın hapiste geçirdiği 14 ayın da 32 aylık ceza içinde göz önüne alınacağını belirtti.

Yargıç Berman ayrıca, Atilla'nın cezasının geri kalan bölümünü Connecticut eyaletine bağlı Danbury kentindeki federal cezaevinde geçireceğini söyledi.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı Hakan Atilla davasıyla ilgili açıklamada bulundu. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

New York Güney Mahkemesi bugün (16 Mayıs), adil yargılama ilkesiyle bağdaşmayan ve tamamen kurgudan ibaret bir sürecin sonucunda Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’yı suçsuz olduğu halde 32 ay hapis cezasına mahkum etmiştir.

Böylece, anılan Mahkeme yabancı bir devletin kamu bankası temsilcisini mahkûm ederek ABD yaptırımlarına ilişkin mevzuatın uygulanmasında emsali olmayan bir karara imza atmıştır.

Dava sürecinde FETÖ mensuplarınca hazırlanan sahte delillere ve yalan ifadelere itibar edilmesi yargılamanın meşruiyetini ortadan kaldırmış, dava sürecinin güvenilirliğini ve inandırıcılığını yok etmiştir.