Hakan Fidan; en son MİT mi duyar?

Devletin resmi Anadolu Ajansı, "Bahoz Erdal öldürüldü" diye haber servis etti abonelerine.

Elbette yüzlerce güvenlik görevlimizi şehit ve gazi eden, Kürt-Türk ayrımı yapmadan kadın çocuk, bebek demeden masum sivilleri öldüren kahpe PKK'nın bir yöneticisinin öldürüldüğü haberinden memnun olduk.

Facebook sayfasında bir paylaşım dikkatimi çekti.

Usta Gazeteci Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi dostum Emin Pazarcı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Polonya gezisini izliyordu ve Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin hakkında şu notu yayınladı:

"HPG 'görevinin başında' dese de...

Cumhuriyet Gazetesi kabul etmemekte dirense de.

Polonya dönüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT Müsteşarı Fidan'la aynı uçaktaydık. Gelen bilgiler Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in öldürüldüğünü gösteriyor.

Haber kesin gibi."

Anadolu Ajansı haberinin kaynağı Tel Hamis'in Sözcüsü olduğu belirtilen Halid el Hasekavi'dir Fehman Hüseyin'in önceki akşam 20.30 sıralarında Himo beldesinden Kamışlı'ya giderken hedef alındığını söyledi. Fehman Hüseyin ile aralarında korumalarının da olduğu araçtaki en az 8 kişinin öldüğünü belirten Hasekavi, Suriye ve Türkiye halkına 'müjde' olarak nitelendirdi.

Peki, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan neden Bahoz Erdal'ın kesin olarak öldürüldüğünü açıklayamıyorlar da gazetecilere, "kesin gibi" diye muallak bir ifade kullanıyorlar.

Bu muallak ifadeden olsa gerek Pazarcı kendi köşe yazısına da almamış Bahoz'un öldürüldüğü haberini.

Her ne kadar Cumhuriyet Gazetesi öldürülmedi dese de biz yine AA'nın haberini henüz bir düzeltme yapmadığı için kaynak olarak almak zorundayız.

Bakın dün Yeniçağ internet sitesi müthiş bir gazetecilik yaparak Bahoz Erdal'ın öldürüldüğüne ilişkin görüntüyü yayınladı.

İşte bu noktada MİT'in Türkiye'nin baş belası PKK'nın liderlerinden birinin öldürüldüğü haberini resmen doğrulayamaması ne kadar acı bir durum.

 

Yazarın Diğer Yazıları