Hakkari'de 7 terörist öldürüldü

Hakkari'de 7 terörist öldürüldü
Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Cedikan ve Samanlı arasındaki bölgede, güvenlik güçleriyle teröristler arasında yaşanan çatışmada etkisiz hale getirilen terörist sayısı 10'a yükseldi. Çatışmalar sürüyor. Çıkan çatışmada 1 asker de yaralandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Irak'a sıfır noktasında bulunan Samanlı ve Cedikhan bölgesinde yaşanan çatışmalarda 2'si ağır yaralı toplam 9 terörist etkisiz hale getirildimişti. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 10'a yükseldi. Çatışmaların sürdüğü öğrenildi. Çatışmada 1 asker yaralı.

Samanlı ve Cedikhan bölgesinde operasyonda bulunan güvenlik güçlerine, bugünsabah saatlerinde Irak tarafındaki PKK’lı teröristlerce havan ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. İlk ateşte 1 asker yaralanırken güvenlik güçleri PKK’lı teröristlere anında karşılık verdi.

Çıkan çatışmalarda ilk etapta 6 PKK teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Bölgeye takviye birlikler sevkedilirken, çatışmalar sürüyor. Sınırda konuşlu birliklerden de saldırının yapıldığı bölgeye yoğun top atışı yapıldı. Daha sonra etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2'si ağır yaralı olmak üzere 10'a yükseldi.

ŞİDDETLİ ÇATIŞMA YAŞANDI

Teröristlerin yaptığı saldırı sonrası bölgede yoğun askeri hareketlilik görüldü.Hakkari’deki Fatih Kışlası’ndan alınan özel birlikler çatışma bölgesine helikopterlerle taşınıyor. Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, çok sayıda birlikle PKK’lı teröristlere yönelik operasyonun sürdüğünü ve yoğun bir çatışmanın yaşandığını söyledi.

Güvenlik kaynakları Irak'ın kuzeyi bölgesinden de teröristlerce güvenlik kuvvetlerine yoğun şekilde ateş açıldığını bildirdi.