Hakkı Öznur: Suriye düşerse Kıbrıs...

Hakkı Öznur: Suriye düşerse Kıbrıs...
Ankara’da, ATO kitap fuarında düzenlenen "Ortadoğu’da Jeopolitik Fırtına" konulu panelde konuşan Araştırmacı yazar Hakkı Öznur, Rusya’nın 50 yıllık planı uyguladığını ifade ederken “Suriye düşerse, Rusya’nın geleceği yer Kıbrıs olur. Kıbrıs Rus üssü olur” dedi.

Ankara’da, ATO kitap fuarında düzenlenen "Ortadoğu’da Jeopolitik Fırtına" konulu panele Araştırmacı yazar Hakkı Öznur , Prof.Dr Hasan Oktay , Doç .Dr. Gökçen Çatlı katıldı.

Moderatörlüğünü Dr. İsmail Yıldız'ın yaptığı panelde konuşan Öznur'un açıklamaları şu şekilde:

"Mübarek Regaip kandilini idrak ettiğimiz 27 Şubat günü 36 vatan evladımız Rus emperyalizmi ve onun maşası Esad güçlerinin düzenlediği alçak saldırıda şehit düşmüşlerdir. 3 Şubat 2020 ile 27 Şubat 2020 arasında 54 vatan evladımız, Mehmetçiğimiz Rusya, İran destekli rejimin güçlerinin hava ve kara saldırıları sonucunda şehadet mertebesine ulaşmışlardır. Katil rejim güçleri ambulansları bile vurmuştur.

Türkiye'yi Suriyeleştirme senaryosu devam ediyor. Küresel bir cepheye karşı, devletimiz çetin bir mücadele veriyor. Suriye ve Irak’tan dolayı ülkemiz açık hedef halinde.

Milli güvenliğimiz tehdit altındadır. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Tek yürek, tek yumruk olmalıyız. Siyasi partiler kavgaları, çekişmeleri, didişmeleri bir kenara bırakmalıdır. Hem mecliste hem her yerde ortak milli tavır ortaya koymalıdır.

Ana muhalefet başta olmak üzere bütün partiler siyasetçiler bu acılı günlerde üsluplarına, söylemlerine konuşmalarına, dikkat etmelidir. Siyasi çekişmeleri bir tarafa bırakarak Türkiye’nin milli güvenliği noktasında herkes tek yürek olmalıdır.

Sözün bittiği yerdeyiz; herkes siyasi çekişmeleri bir tarafa bırakmalı. Gün devletimizin, kahraman ordumuzun yanında olma tam destek verme günüdür.

Türkiye şehitlerine kahramanlarına ağlıyor. Yüreğimiz yanıyor Milletimiz acı içindedir."

"AKP /SARAY REJİMİNİN ORTADOĞU POLİTİKASI BAŞTAN BERİ YANLIŞTIR"

"Türkiye, Suriye’deki yanlış politikaların sonucunda tam 10 yıl kaybetti. Suriye siyasetinden alınması gereken ders şu: Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenince, diğerleri de yanlış gider Cumhurbaşkanı Erdoğan başbakan olduğu dönemde (5 Eylül 2012) muhalefetin Suriye politikalarına yönelik eleştirilerine cevap verirken “İnşallah biz en kısa zamanda Şam’a gidecek, Selahaddin-i Eyyubi’nin kabri başında Fatiha okuyacak, Emevi Camii’nde namazımızı da kılacağız” demişti.

20 Ocak 2013 günü Tayyip Erdoğan “Suriye’de An be An Zafere Gidiliyor” demişti ne oldu? Aradan 8 yıl geçti Suriye’de şehit düşen Mehmetçiklerimizin albayrağa sarılı tabutları gelmekte. Anadolu’nun dört bir yanında şehitlerimizin cenaze namazlarını kılıyoruz.

Ahmet Davutoğlu ise 2012 yılında Esad’ın gidişi için “Bu süreci artık yıllarla değil, aylarla veya haftalarla ifade etmek gerekir” demişti.

AKP’nin Ortadoğu politikası ilkesiz ve omurgasızdır. Türkiye’yi Suriye bataklığına sürüklenmesine sebep olmuştur. Kardeşim Esad, dostum Putin, dostum Trump sonucu Türkiye’ye pahalıya mal olmuştur. Diktatörlerden zalimlerden, katillerden dost olmaz!"

"LAZKİYE’DEKİ RUS ASKERİ ÜSSÜNDE PLANLANMIŞTIR"

"Rus Hava Kuvvetleri’nin desteğiyle 24 Ocak’tan itibaren rejim güçleri üç cepheden büyük bir kara ve hava taarruzuna girişmiştir. Esad rejimi güçlerini askerlerimizin üzerine saldırtan Rusya’dır.
Suriye’yi arka bahçesi olarak gören, askeri üstleri, askerleri bulunan Rusya’nın, generalleri askerlerimize yönelik hava ve kara saldırılarını planlamakta ve yönetmektedir.

Esad güçlerine her türlü askeri desteği veren Rusya’dır Rusya ve İran’ın desteğiyle Esad rejimi Türk askerinin üzerine hain saldırılar düzenlemektedir. Rusya, Suriye'deki hava saldırıları için Lazkiye kentindeki Hmeimim hava üssünü kullanıyor.

27 Şubat'ta Rejim Uçaklarının Arasında Bal Gibi, Buz Gibi Rus Uçakları da Vardır. 36 askerimizin şehit düştüğü yer yani askeri birliklerimizin bulunduğu yerler Rusya tarafından bilinmekteydi. Sahadaki yetkilileri ile koordine edilmesine rağmen bu saldırı gerçekleştirilmiştir.

Suriye ordusu, Rusya’nın desteğiyle Aralık’tan beri İdlib’de vura vura ilerliyor. Türkiye’nin ikazlarına rağmen Suriye ordusu, Rusya ve İran desteğiyle saldırılarına devan etmektedir

Moskova'dan binlerce kilometre uzakta, Suriye topraklarında cirit atan, karadan, havadan, denizden bombalar yağdıran bir Rus ordusu var. Binlerce km öteden gelen Rus uçakları burnumuzun dibine kadar geliyor, Suriye topraklarını istediği gibi kullanıyor, istediği yerleri, havadan, denizden bombalıyor, binlerce sivil insanı katlediyor yetmiyor, Türkiye’yi tehdit etmeye kalkıyorlar…

Rusya Eylül 2015 tarihinde yeni bir askeri atılım yaparak Suriye’ye yüklü oranda mühimmat, tank ve uçak takviyesi yapmıştır Şu an itibarıyla, 15 bin Rus askeri de Suriye’ye kara operasyonlarına katılmak üzere geçmiştir.

2020 itibariyle Suriye’de 56 Rus jeti, 16 helikopter, S 300 füzeleri ve değişik tipte Rus tankları bulunmaktadır."

"RUSYA’NIN “HATAY” PROJESİ BAAS PROJESİDİR"

"İdlib merkezli yaşanan gelişmeler, Doğu Akdeniz-Karadeniz hattında yaşanan son gelişmeler Rusya’nın oynadığı iki yüzlü oyunu ortaya koymuştur İdlib'den geri çekilirsek Hatay'dan olmamız kaçınılmazdır. Bir Rus haber sitesinde gizli hedefler, sinsi arzular deşifre edilmiştir.

Rejim güçleri stratejik M4 ve M5 otoyollarında kontrolü ele geçirmek istiyor Bu gerçekleştiği takdirde, dev bir Rus hava üssü bulunan, Akdeniz kıyısındaki Lazkiye ile Hama ile Halep arasındaki bağlantı yeniden sağlanmış olacak.

Barış Pınarı Harekâtı’nın sonuçlarını Fırat Kalkanı (24 Ağustos 2016 -29 Mart 2017) ve Zeytin Dalı (20 Ocak 2018 – 24 Mart 2018) harekâtları ile birlikte değerlendirdiğimizde, “Bahar Kalkanı” hareketi büyük önem arzetmektedir."

"RUSYA’NIN BİR SONRAKİ HEDEFİ KIBRIS"

"Emperyalist Rusya İdlib üzerinden Türkiye’yi test etmeye çalışıyor. Suriye düşerse, Rusya’nın geleceği yer Kıbrıs olur. Kıbrıs Rus üssü olur. Rusya ‘Evet’ demeden, Suriye rejiminin adım atması mümkün değil. Rusya, Esad'ın İdlib'deki cinayetlerinin arkasında duruyor. İşgalci Rusya Akdeniz’de sıcak sularda stratejik bölgeleri garanti altına almaya çalışmaktadır. Bunu, ilerleyen dönemlerde bölgenin servetlerini yağmalamak ve bölgede yaşanan çatışmalarda etkin bir rol oynamak için yapmaktadır. İdlib denilen küçük bir mıntıkaya sıkışmış bulunan milyonların perişanlık ve faciası ne Rusya’nın derdinde ne de İran’ın ve Beşar’ın ne de Amerika’nın.

Rusya’nın şımarıkça ve aldırmazca davrandığı açık. Kafkasya’nın işgalcisi, Orta Asya’daki diktatörlük rejimlerinin hamisi Rus sömürgeciliği şunu iyi bilmelidir: Türkiye yolgeçen hanı değildir. Türkiye egemenliğinin ihlal edilmesine asla izin vermez. Rusya değil, hangi ülke olursa olsun Türkiye hiç bir saldırı ve ihlali karşılıksız bırakmaz.

Türkiye güney sınırlarının Rusya ve İran tarafından işgalini kaldıramaz. Rusların Kırım, Suriye ve Akdeniz'de Türkiye'ye yönelik baskıları Türkiye’ye sökmez. Sonuçları esas Rusya ve onun işbirlikçileri için ağır olacaktır."