Halil İbrahim Oral: "Bu iş partiler üstü tutumla çözülsün"

Halil İbrahim Oral: "Bu iş partiler üstü tutumla çözülsün"
İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral, FETÖ'nün siyasi ayağının ucu kime dokunursa dokunsun ortaya çıkartılması gerektiğini söyledi.

HALİL YATAR / YENİÇAĞ

İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral, FETÖ'nün siyasi ayağının ucu kime dokunursa dokunsun ortaya çıkartılması gerektiğini söyledi. Oral, FETÖ'cüler Kozmik Odaya girerken Bülent Arınç'ın 'Türkiye bağırsaklarını temizliyor' açıklaması vardı. Şimdi iş döndü dolaştı o söze geldi. FETÖ konusunda Türkiye bağırsaklarını temizlemeli. Meclis'te tekrar bir komisyon kurulmalı ve bu olay partiler üstü bir şekilde ele alınmalı. Sonuna kadar gidilmeli" dedi. 
Siyasi ayağın ucu kime dokunursa dokunsun bir an evvel ortaya çıkartılması gerektiğini ifade eden İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral, "FETÖ konusunda Türkiye bağırsaklarını temizlemeli. 'Halkımdan ve milletimden özür dilerim' diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da destek olması lazım ki FETÖ meselesi partiler üstü bir tutumla parlamentoda çözülsün. Ucu kime dokunacaksa hangi kuruma dokunacaksa durmadan üstüne gidilmeli. Burada dikkat edilmesi gereken şey teröre bulaşmamış insanları yani mazlumu gafilden ayırmak" diye konuştu.

Bir ekonomik buhran yaşandığını anlatan Oral, "Eğer bir insan işsizlik nedeniyle çaresizlikten artık intiharı düşünüyorsa bundan hepimizin ders alması lazım. Süratli bir şekilde tedbirler alınmalı. Damat Bakan bu konuda neler yapması gerekiyorsa bir an evvel yapmalı. 'Ekonomi şahlanacak' demesine kargalar güler. Ekonomi şahlanacaksa, bir günde altı intihar vakası neden olsun. İnsanların ekonomik sorunlar yüzünden intihar ettiği bir ülkede, ekonomi nasıl şahlanacakmış. Şahlansa, insanlar umutla hayata tutunur, intiharı düşünmez. Türk milletinin bir ferdinin ekonomik sorunlardan dolayı intihar etmesi, bir çocuğun babasız kalması, eşinin yalnız kalması çok vahim bir durum" dedi.


İYİ Parti'den gelen istifaları da değerlendiren Oral şöyle konuştu: "Biz İYİ Parti'yiz. Parti içi kırgınlıklar, kızgınlıklar olabilir. Tabii iki şeyi birbirinden ayırmak gerek, kasıt ve kaza. Eğer bu arkadaşların gidişinde bir proje veya senaryo varsa, başka partilere gidiş için bir bahane aranıyorsa, bu son derece çirkindir ve partimize ihanettir. Parti içi il ilçe başkanlarından, kongre sürecinden dolayı oluşan kızgınlık ve kırgınlıksa bu da son derece büyük bir hatadır. İYİ Parti'nin tırmanışa geçtiği AKP'nin güç kaybettiği bir ortamda bu ayrılışlar bizi üzdü. İYİ Parti'den istifa ederken bizleri töhmet altında bırakacak ifadeler ve suçlamalarla ayrılmaları kabul edilir değil."