Halk kütüphanesi de TÜGVA'ya verildi

Halk kütüphanesi de TÜGVA'ya verildi
Bilal Erdoğan'ın İstişare Kurulu üyesi olduğu, kamu binaları ve arazilerinin tahsisi ile sık sık gündeme gelen Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) bir kamu binasının daha tahsis edildiği ortaya çıktı.

Kamu binaları ve arazilerinin tahsisi ile sık sık gündeme gelen Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) bir kamu binasının daha tahsis edildiği ortaya çıktı.

Birgün gazetesinden İsmail Arı'nın haberine göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Çorlu İlçe Halk Kütüphanesi binası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan’nın yöneticisi olduğu TÜGVA’ya verildi. Kütüphane ise Çorlu 15 Temmuz Kültür Merkezi’ne taşındı.

AÇILIŞINI BİLAL ERDOĞAN YAPTI

TÜGVA Çorlu ve Muratlı Şubesi’nin açılışı, TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu ve Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Açlışın 31 Mart yerel seçimlerine bir hafta kala 23 Mart tarihinde yapılan açılışta Bilal Erdoğan, “Türkiye’de ilk defa oy kullanacak bir milyon genç kardeşimize bu çalışmalarımızı anlatmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çorlu’da ve diğer ilçelerde yaz okullarımızı bu yıl da ortaokuldan başlayarak devam ettireceğiz. Bizim öz manevi değerlerimize bağlı olarak genç kardeşlerimizin gelişmesi için canla başla çalışacağız” dedi.

TÜGVA Çorlu Şube Başkanı Burak Karcı da binanın TÜGVA’ya tahsis edildiğini, yapının etüt merkezi olarak kullanılmayacağını söyledi. Karcı binanın TÜGVA’nın Çorlu şube binası olacağını ve devir sözleşmesinin imzalandığı açıkladı. Karcı Çorlu İlçe Halk Kütüphanesi’nin yerinde TÜGVA Çorlu Şubesi’nin faaliyetlerine devam edeceğini söyledi.

HALK EĞİTİM’LE ORTAK KURSLAR

Ayrıca binada, TÜGVA ve Çorlu Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile işaret dili kursu düzenlendi. Kuran’ı Doğru Anlamak ve Kavram Atölyesi ile Tesfir ve ilmihal dersleri verildi. Ayrıca teravih namazı ve sabah namazı buluşmaları adı altında da etkinler düzenlendi.