Halkbank’a atanınca ortalık karışmıştı: RTÜK Başkanı Şahin ilk kez konuştu

Halkbank’a atanınca ortalık karışmıştı: RTÜK Başkanı Şahin ilk kez konuştu
Halkbank yönetim kuruluna atanmasının ardından maaş tartışmalarıyla gündeme gelen RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Hiç bir zaman 4 maaşım olmadı. Kurumumdan aldığım maaşla beraber sadece bir yerden yönetim kurulu maaşı almaktayım" ifadelerini kullandı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanlığının yanı sıra Basın İlan Kurumu Hükümet Temsilciliği, Halkbank Yönetim Kurulu üyeliği ve Wushu Kung Fu Federasyonu As Başkanlığı görevlerinde Ebubekir Şahin, 4 kurumdan maaş aldığı iddiasını “manipülasyon” diye değerlendirerek, "Hiç bir zaman 4 maaşım olmadı." dedi.

Şahin’in RTÜK dışında Basın İlan Kurumu Hükümet Temsilciliği, Halkbank Yönetim Kurulu üyeliği ve Wushu Kung Fu Federasyonu As Başkanlığı görevinde olması 4 maaş aldığı iddiasını gündeme getirdi.

Şahin iddia hakkında yazılı açıklama yaparak, 4 maaşım filan olmadı. Kurumumdan aldığım maaşla beraber sadece bir yerden yönetim kurulu maaşı almaktayım. Zaten aksi de kanunen mümkün değildir" dedi.

Gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması için spora destek verdiğini ve bu amaçla ‘gönüllü olarak’ Wushu Kung Fu Federasyonu As Başkanlığı görevini yürüttüğünü ifade eden Şahin, "Üyeliğimin manipüle edilerek sanki görevden gelir elde ediyormuşum gibi gündeme getirilmesini hayret ve esefle takip ediyorum" ifadelerini kullandı.