Hamaney’den çarpıcı Trump paylaşımı

Hamaney’den çarpıcı Trump paylaşımı
İran dini lideri Ayetullah Hamaney, ABD Başkanı Donald Trump’ı, yüzüne kanlı bir tokat atılmış halde gösteren bir fotoğraf paylaştı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin ardından tırmanan ABD-İran çatışması sürüyor.

Karşılıklı yapılan sert açıklamaların ardından İran güçlerinin Irak’taki ABD üssünü vurmasıyla dozu gittikçe artan gerginlikte yeni bir gelişme yaşandı.

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney’in internet sitesinden, ABD Başkanı Donald Trump’ın yüzüne kanlı bir tokat atılmasını resmeden bir fotoğraf paylaşıldı. Fotoğrafın altına, "Askeri hareket yeterli değildir, Amerikan varlığına son verilmeli" diye yazıldı.

Kasım Süleymani'nin öldürülmesi sonrası ABD üslerini balistik füzelerle vuran İran, “İntikam alındı” mesajını paylaşmıştı.

“ASKERİ HAREKAT YETERLİ DEĞİL”

ABD Başkanı Trump'ın yüzüne atılmış kanlı tokat fotoğrafının altında İran dini lideri Hamaney'in tehdit dolu mesajlarına yer verildi.

"Amerika bölgeye savaş, anlaşmazlık ve yıkım getirdi ve bölge ülkeleri ile seçilmiş hükümetleri ve halkı, Amerikan varlığını reddetti" diyen Hamaney, açıklamasına şöyle devam etti:

“Bugün şafak vakti Amerikalılara ağır bir darbe indirdik, ancak Süleymani'nin intikamı başka bir konudur. Askeri harekat yeterli değildir ve bölgedeki Amerikan varlığı sona ermelidir.”

trm-001.jpg