Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den flaş hamsi açıklaması. Yasak devam edecek mi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den flaş hamsi açıklaması. Yasak devam edecek mi
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yeteri kadar büyümeyen balıkların tutulduğu gerekçesiyle getirilen 10 günlük hamsi avı yasağının bir 10 gün daha uzayabileceğini açıkladı. Bakan Pakdemirli ayrıca, balon balığıyla ilgili genel bir sıkıntı olmadığını ama tedbirli gittiklerini vurguladı.

AA'da yer alan habere göre, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Burada, son günlerde hamsinin avlanmasına getirilen yasakla ilgili konuşan Bakan Pakdemirli, 10 günlük süre yetmezse bir 10 gün daha uzayabileceğini belirtti.

Denizlerde balık popülasyonunun arttığını dile getiren Pakdemirli, hem kullanma hem de koruma dengesini gözettiklerini bildirdi.

Denizleri yakından takip ettiklerini belirten Pakdemirli, istilacı türler arasında sayılan balon balığında kuyruk başına verilen ödül sisteminin başarılı bir uygulama olduğunu ifade etti.

"BALON BALIĞI POPÜLASYONUNU AZALTTIK"

Pakdemirli, balon balığıyla ilgili genel bir sıkıntı olmadığını ama tedbirli gittiklerini vurgulayarak, "Desteğimiz devam ediyor. Anaçlarıyla ilgili desteği veriyoruz. Bundan dolayı balon balığı popülasyonunu azalttık. Bu avlanma ile diğer balık popülasyonunun yaşamasına imkan sağlandı. Balon balığının dokuz türü bulunuyor. Diğer küçük türdeki balon balıklarının avlanması için de destek vermeyi planlıyoruz." diye konuştu.

"10 GÜN DAHA UZAYABİLİR"

Karadeniz'de ve İstanbul Boğazı'nda 10 gün için getirilen hamsi avlama yasağına değinen Pakdemirli,  "Denizlerimizde hamsi bol ancak yeteri kadar büyümedi. Avcılık yasağı konusunda eğer 10 günlük süre yetmezse bir 10 gün daha uzayabilir." ifadelerini kullandı.