Hamza Yerlikaya'nın sahte diploması Meclis gündeminde

Hamza Yerlikaya'nın sahte diploması Meclis gündeminde
İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoglu, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın cevaplaması isteği ile soru önergesi verdi. Kabukcuoğlu, "Yerlikaya’nın Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği’nden alınması düşünülmekte midir?" dedi.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoglu, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın cevaplaması isteği ile soru önergesi verdi.

Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Yerlikaya’nın Bankacılık Kanunu’na göre üye olamayacağını hatırlatan İYİ Parti konuyu TBMM gündemine taşıdı. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoglu, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın cevaplaması isteği ile soru önergesi verdi.

BANKACILIK KANUNUNUN 8. VE 23.MADDELERİNE VURGU YAPTI

Önergesinde; “5411 Sayılı Bankacılık Kanunu’nun 8.maddesi kurucularda aranan şartları hükme bağlamış, bu maddenin d bendinde hükümlü bulunulmaması gereken şartlar sıralanırken “sahtecilik” de sayılmaktadır.” diyen Kabukcuoğlu, aynı kanunun 23.maddesine göre; “Yönetim Kurulu Üyeleri’nin bu Kanunun 8.maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (c) ve (d) bentlerinde belirtilen şartları taşıması gerekir ifadelerine yer verilmektedir.” vurgusunu yaptı.  

“YERLİKAYA’NIN YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNDEN ALINMASI DÜŞÜNÜLÜYOR MU?”

İşte İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu’nun soruları;

1-Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, AK Parti eski milletvekili, Milli Güreşçi Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği’ne ataması yapılırken 5411 Sayılı Bankacılık Kanunu’nun 8.maddesinin d bendi ve aynı kanunun 23.maddesi dikkate alınmış mıdır?

2-Hamza Yerlikaya Vakıfbank Yönetim Kurulu’na atanmadan önce kendisi ile ilgili 2001 yılında açılan davada verilen mahkeme kararı hakkında bilgi sahibi olunmuş mudur?

3-5411 Sayılı Bankacılık Kanunu’nun 8.maddesinin d bendi ve 23.maddesi açıkken Yerlikaya neden Yönetim Kurulu Üyeliği için tercih edilmiştir?

4-Bu hükümlere göre Hamza Yerlikaya ile ilgili yeni bir karar alınması düşünülmekte midir? Yerlikaya’nın Yönetim Kurulu Üyeliği’nden alınması düşünülmekte midir?

ekran-resmi-2020-12-23-18-37-18.png

 

İlgili Haberler