Hamzaoğlu'nun yeni kitabı çıktı

Hamzaoğlu'nun yeni kitabı çıktı
Mehtap Hamzaoğlu’nun ilk kitabı ‘’Namus: Kadına Şiddetin İdeolojisi’’ ‘Siyah Kitap’ yayınlarından çıktı.

Toplumsal yaşamın önemli bir parçası haline gelen namus olgusunu ‘’Namus: Kadına Şiddetin İdeolojisi’’ derinlemesine irdeleyen Hamzaoğlu, zamanla toplumsal norm haline gelen ‘’namus’’ kavramının nasıl araçsallaştırıldığına değiniyor.

Kadın üzerinde tahakküm kurma ve baskılama aracı olarak namus, özellikle Türk toplumunda kadına yönelik şiddettin en önemli nedeni olarak varlığını sürdürüyor.

Mehtap Hamzaoğlu’nun ‘’Namus: Kadına Şiddetin İdeolojisi’’ kitabını yorumlayan Fikret Bila, şu cümleleri kuruyor:

“Mehtap Hamzaoğlu bu bilimsel çalışmasında, insanın insanı sömürmesinin en eski ve en vahşi türü olan erkek tahakkümünü ve ona dayalı sosyal, kültürel ve siyasal düzeni bütün çarpıklığıyla ortaya koyuyor. Kitapta erkeklerin ekonomik, sosyal ve siyasal çıkarları için üretilip nesilden nesle aktarılmış, kurucu yasa gücündeki NAMUS olgusunun, kadın cinayetlerine kadar varan tarihi yolculuğunu okuyacaksınız.

Bu kitabın özellikle kadın dernekleri ve kadın hakları savunucularına önemli katkılarda bulunacak kaynak bir eser niteliğinde olduğunu rahatça söyleyebilirim.”

MEHTAP HAMZAOĞLU KİMDİR

Mehtap Hamzaoğlu, Rize’de doğdu. İlk ve ortaöğrenimini bu ilde tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden siyaset bilimi alanında yüksek lisans derecesi aldı. Kadın haklarıyla ilgili yayımlanmış bilimsel makaleleri bulunan Hamzaoğlu, bir internet sitesinde güncel siyasi konularda köşe yazıları yazmaktadır Mehtap Hamzaoğlu’nun ilk kitabıdır.

0001796121001-1.