Harbiye'de tartışma yaratan görüntüler!

Harbiye'de tartışma yaratan görüntüler!
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Harbiye'ye girişinin 121. yıl dönümü töreninde tartışma yaratan bir olay yaşandı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK'nın komuta kademesinin katıldığı törende, üniformalı 3 kişinin Atatürk’ün öğrenci numarası 1283 okunduğunda ayağa kalkmadığı görüldü.

Atatürk’ün Harbiye’ye girişinin 121. yıl dönümü 13 Mart tarihinde kutlanırken, törende yaşanan bir olay tartışmalara neden oldu. Ankara’da Kara Harp Okulu’ndaki törende, geleneksel yoklamanın yapıldığı sırada numara 1283’e geldiğinde Harbiyeliler ayağa kalkıp esas duruşta Atatürk’e saygı gereği “İçimizde” diye bağırdı, ardından da Harbiye yeminini etti. Ancak en arkada bulunan üniformalı 3 kişinin ayağa kalkmadı.

Diğer tüm Harbiyeli öğrenciler ayağa kalkarken, 3 kişinin neden kalkmadığı merak konusu oldu.

ASKERİ KAYNAKLARDAN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili askeri kaynaklardan yapılan açıklamalarda on yılı aşkın süredir bu törenlerde sadece askeri öğrencilerin ayağa kalktığını, salonda bulunan diğer askeri personelin kalkmadığını bildirdi. On yılı aşkın süredir bu uygulamanın var olduğunu, ayağa kalkmayanların öğretmen asker olduğunu belirttiler.

Öte yandan Harbiye’den yetişmiş emekli subaylar söz konusu uygulamanın doğru olmadığını, kendi dönemlerinde salonda olan herkesin ayağa kalktığını ve kalkmasının zorunlu olduğunu ifade ettiler. 2008 yılına ait tören videolarında salondaki herkesin eksiksiz ayağa kalktığı görülüyor.

Diğer yandan emekli askerler ise yaşanan duruma tepki gösterdi ve derhal ilgililer hakkında soruşturma başlatılması gerektiğini söyledi.

Konu ile bazı askerlerin tepkileri şu şekilde;