Harekatlar

Kanal İstanbul'da; "herkes susacak." çenesini tutmayana ağır yaptırımlar hazır. Eğer bunlara uymamakta ısrarcı olanlar ise her türlü müeyyideye hazırlansınlar.

Dikkat edin bakanın İstanbul Belediye Başkanı'na tavrı kanal parçacığını böylece ciddiye aldığını bildirdi. Ben bunu dönüşümün parçası olarak gördüm. Rizespor Başkanı Hasan Kartal adına aldık kabul ettik.

Başkan, Kanal İstanbul'a karşı olduğunu çok önceden söylemişti. Aslında Çevre Bakanı Murat Kurum'un savunması da yan projeleri ve bunların ihalelerini kimlere tevzi edildiğinin bir nevi itirafıydı.

Bir ihraç bir istifa

İYİ Partili Ümit Özdağ partisinden ihraç edildi. Yine Özdağ'ın belli taktiği uygulamasını izledik. İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu baştan beri uyguladığı sus emrini sürdürdü.

Sivas'ın meşhur lafını tekrarladı 'cırtına cırt'.

Sürpriz

Yine İYİ Parti'nin Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un partisinden istifası da gündeme oturdu.

Koncuk, istifasını bildirirken destekçisi Özdağ yanında oturuyordu.

Ümit Özdağ İYİ Parti'den ihraç edildiği haberinin verilmesi üzerine gülümseyerek, "Çok şaşırdım. Şimdi bir cevap vermeyeceğim. Sayın vekilimize destek için geldim" demekle iktifa etti.

İhraç edilen eski partilisini yanına alıp istifa etmek, bir anlamda karşı hamle olarak algılanabilirdi.

Yeniçağın manşetine uymayı hesaplamıştı; Bir ihraç, bir istifa.

Bir hesap

Anlaşılan bu iş epey zaman önceden planlanmıştı.

Bir süredir ekranlardan uzak kalan İsmail Küçükkaya'nın korona virüsden dönüşünden dahi çok önce.

Küçükkaya'nın hastalığı yenişi ve dönüşünün ikinci gününde konuklarından biri Meral Akşener'di.

Akşener, burada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da, Kanal İstanbul'a karşı çıktığı için devlete karşı çıkmaktan soruşturma açıldığını, soruşturmanın özelliğinin ise devletin projesine karşı çıktığı için bölücülük yapmakla suçlanmak olduğunu belirtti. 'Ben de şiddetle karşı çıkıyorum bana da soruşturma açabilirler' dedi.

3. Birleşik Cephe

Daha önce de tekrarladım. Şimdi de en önemli iddiam şu:

"Nazif Okumuş'la sıkça tekrarladığımız ve sevdiğimiz konu hep aynı. Şu anda olası sandıkta AK Parti'nin alacağı, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan hatta tek başına Meral Akşener, 3. birleşik cepheyi kurup rahatlıkla geçebilirler."

İçişleri Bakanı'nın maden işçileriyle vardığı anlaşma Süleyman Soylu'nun geleceği konusunda çok şey anlatmakta.

Bu bağlantıyı hissedenler derin istihbaratın nelere kadir olduğunu az çok anlamakta.

Hitler'le görüşmeyi reddetti

Halet Çambel Türk arkeolojisinin en büyük isimlerindendi. Hititlerin başkenti Hattuşaş'ta asistanlığından profesörlüğüne dek yıllar geçirmiş, ömrünü bilime adamıştı. Çambel'in bir de ilk olma özelliği vardır.

Fransa'daki lisans öğrenimi sırasında boş vakitlerini eskrim, masa tenisi ve binicilikle değerlendiren Çambel, 1936 Berlin Yaz Olimpiyatları'nda eskrim dalında Türkiye'yi temsil etti ve Suat Fetgeri Aşeni ile birlikte olimpiyatlara katılan ilk Türk kadın sporcu oldu. Turnuva sırasında Adolf Hitler tarafından görüşmeye çağrılan Çambel, hükümetin izni olmadan görüşmeyeceğini bildirerek reddetti.

Başsağlığı

Ahmet Kekeç'i kaybettik. Onunla şefliğini yaparken tanışmıştık. Hiç bir zaman sabit fikirde kalem oynatmadı. Hatta ilk kez yolumun kesiştiği dönem için sosyal demokrattı demem hâlâ mümkün. Benden yaşça çok küçüktü. Son olarak çalıştığı gruba geride bıraktığı aile fertlerine ve camiamıza başsağlığı diliyorum

GÜNÜN SÖZÜ

Hayvanları sevmeyen insanları sevemez. Hasan Akgün

 

Yazarın Diğer Yazıları