Hariçten gazel yok

Devlet Bahçeli'yi çözebilen varsa, çıkıp anlatsın. İYİ Parti kongresi öncesi yaptığı çıkışı yorumlayacak kelime bulamıyorum.

Rakiplerine en ağır hakaretlerde bulun. Ondan sonra da "Fikren aramızda olanlar, MHP'ye dönsün" çağrısı yap. Barış çubuğu uzattıklarının ne zilletini ne illetini bırakmayan kendisi değil miydi?

İnsanlar senin kölen mi? Git diyeceksin gidecekler. Dön diyeceksin, geri gelecekler.

Bana göre Bahçeli mahalli seçimlerden ve İstanbul'daki yenilemeden sonra panik atak geçiriyor. İstediği kadar biz il bazında başkanlıklar aldık desin. Burada değerlendirme, encümen oyları üzerinden yapılır. Buna göre İYİ Parti'nin oyları MHP'nin önüne geçti.

Söndürülemeyen mutfak yangını ise ortada. Bunun ideolojiyle filan ilgisi yok. Alparslan Türkeş gibi bir büyük liderin gölgesine sığınmaya da hakkı yok.

Fazla gecikmeden

Genel seçimin dört yıl sonra yapılacağını sananlar da yanılmakta. İç ve dış koşullar ortada. Vatandaşın bütün cepleri delindi. İstedikleri medyayla iktidarlarını sürdüreceklerini sansınlar. Yani Başkanlık ile Cumhur İttifakı döneminin sona ermesi çok uzun sürmez.

Semih Yalçın'dan, İsmet Büyükataman'dan medet uman Bahçeli'nin jübile yapma zamanının geldiği inancındayım.

Goygoycular

CNNTÜRK'ün Ankara Kulisi gündem değiştirme çabasına girişti. Bahçeli'nin "yuvaya dönün çağrısı" bir matahmış gibi diğer konular ikinci plana atıldı.

23 Haziran'dan bu yana objektif tavırlarıyla dikkat çeken Abdülkadir Selvi bu defa "nifak tanrılığına" soyunmuştu.

Aklınca İYİ Parti delegelerine gaz verdi. Öncelikle de Koray Aydın ve Ümit Özdağ'a akıl öğretmeye kalktı. Selvi en büyük desteği de Hatay milletvekili Hüseyin Yayman ve Mehmet Şahin'den gördü. Ne "oyun kurucu lider" bıraktılar ne de "böl ve yönet" desteğini.

Çarşaf liste

Öte yandan İYİ Parti'nin iki gün sürecek kongresinde "çarşaf liste" çıkarılacağını öğrendik. Sağ partilerde olmayan bu gelenek Meral Akşener'in demokratik yapısının belgesi. Genel İdare Kurulu'na gireceklere başkan müdahalesinin olmaması daha demokratik değil mi?

Bazılarının iddia ettiği gibi, dışarıdan birilerinin kongreye gölgesinin düşmeyeceğini birlikte göreceğiz. Akşener ve arkadaşlarının yolu doğru. Sonuç mu? İlk genel seçimde bunun başarısını tüm Türkiye görecek.

***

İyi boksör güzel insan

Cemal Kamacı ile iki kere konuşsanız ne kadar altın kalpli olduğunu anlarsınız. Oysa yaptığı spor boks. Üstelik Türkiye'ye ilk Avrupa şampiyonluğunu getirmiş biri.

1972 yılında Ali Sami Yen Stadı'ndaki o geceyi iyi hatırlayanlardanım. Işıkların yetersiz kaldığı maça "gri gece" adını veren Orhan Ayhan'dı. Kamacı, Roger Zami'yi yenip altın kemeri beline takmıştı.

41 bin 500 kişinin ayakta izlediği unvan maçını hep hatırlayacağım. Hele gülen yüzlerle evlerle dönüşler hâlâ gözümün önünde.

Parayla işi yok

Cemal Kamacı'nın hayatında sevinç ve hüzünler iç içe. Sırf şampiyon unvanını taşıyarak eldivenleri çıkarışı da buna örnektir. İngilizlerin yüzbinlerce dolar karşılığı Londra'daki unvan maçını reddettiğini hatırlatırım.

Ona iyilik yapanları unutmayışı ne kadar vefalı olduğunun tipik örneği.

Bilinmeyenler

Kızı Meltem'in kaybından sonra yaşadığı acıyı hatırlamak istemiyorum. Şu anda iki oğlu, bir kızı ve torunlarıyla mutlu. Mustafa ve Ahmet Kamacı önemli görevdeler. Kamacı kendi ifadesiyle halen 150 şınav çekip, 10 raund boks maçı bitirecek güçte.

75 yaşındaki Kamacı'ya sağlıklı uzun ömür diliyorum. Bu haftaki Orhan Ayhan'la programını çok beğendim. Yönetmen Kaan Yalçın ile asistan Tahir Can Yıldırım'ı ayrıca kutluyorum. Bu kadar zengin ve konudan konuya geçilen yayını mükemmel götürdüler.

Önemli uyarı

TRT Spor'daki programın başlangıç saati 13.25'ti. Öncesinde Fikret Orman'ın basın toplantısı vardı. Başkanın rahatlığı bir yana muhabirlerin cevapları verilmiş konuları tekrar tekrar sormaları can sıktı.

Kanaatim adlarını ve seslerini duyurmak uğruna yapılan saçmalamalardı. Kimsenin, başkasının yayınını tam yarım saat geciktirmeye hakkı olduğunu sanmıyorum.

***

Anadolu kaplanları

Malatya kurulduğundan bu yana ilk defa UEFA ön elemelerinde 3. tura çıktı. Gökhan Töre-Jahoviç iş birliği Slovanya ekibi Olimpija Ljubjana'yı elemeye yetti. Öncelikle Sergen Yalçın'ı kutlamayı unutmayalım. Yeni rakip Partizan elediklerinden daha hırçın bir ekip. Taraftarı maça yangın bombalarıyla geliyor. Bunun taktiği ona göre hazırlanmalı...

...

GÜNÜN SÖZÜ

Halkın sesi, kutsaldır. Seneca

 

Yazarın Diğer Yazıları