Hasan Atilla Uğur'dan kritik Öcalan iddiası

Hasan Atilla Uğur'dan kritik Öcalan iddiası
Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ı 8 ay boyunca sorgulayan emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Ergenekon listesini hazırlayan kişinin Abdullah Öcalan olduğunu iddia etti.

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ı İmralı’da 8 ay boyunca sorgulayan emekli Albay Hasan Atilla Uğur, CNN TÜRK’te Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan’ın konuğu oldu, FETÖ ve PKK’yla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ergenekon operasyonuyla ilk tutuklananlar arasında bulunan Hasan Atilla Uğur, tutuklu bulunduğu Tekirdağ Cezaevi’nde kendisini ifadeye çağıran Ergenekon savcısı Zekeriya Öz ile arasında geçen bir konuşmayı anlattı. Uğur, “Zekeriya Öz bana bir liste gösterdi. O yazıyı yazan Abdullah Öcalan’dı. Ve orada ‘derdest edilecek kişiler’ bölümünde benim ismim ile başka isimler de vardı. Engin Alan Paşa’nın ismi de o listedeydi” ididasında bulundu.

BAHOZ ERDAL’I KORUMASI ÖLDÜRDÜ

Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, PKK’nın üst düzey yöneticilerinden ‘Bahoz Erdal’ kod aldı Fehman Hüseyin ile ilgili çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Uğur, Bahoz Erdal’ın korumasının satın alınarak öldürüldüğünü söyledi.

HASAN ATİLLA UĞUR KİMDİR?

1971 yılında girdiği Kuleli Askeri Lisesi’nden 1975 yılında mezun oldu. Aynı yıl Kara Harp Okulu’na girdi. 1979 yılında Jandarma Teğmen rütbesiyle mezun oldu. Piyade ve Jandarma okullarını bitirdikten sonra Foça’da komando eğitim aldı. 1981 yılından itibaren başta Doğu ve Güney Anadolu Bölgesi olmak üzere birçok bölgede Jandarma Birlik Komutanlığı görevinde bulundu. 1998 yılında Antalya’ya inen teröristlerin etkisiz hale getirilmesini sağlayan birliğin komutanıydı. 1999 yılında Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilen Abdullah Öcalan’ın İmralı Adası’nda sorgusunu yaptı.

2000-2001 yıllarında Hizbullah’a karşı yapılan operasyonlarda önemli görevler aldı. 2002-2004 yılları arası Jandarma Teknik İstihbarat Daire Başkanlığı görevinde bulundu. 2004-2005 yılları arası Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı görevinde bulundu. 2005-2007 yılları arası Çanakkale Eğitim Alay Komutanlığı görevinde bulundu. 2007 yılında bu görevde Albay rütbesindeyken kendi isteğiyle emekli oldu.

İlgili Haberler