'Hasret kaldım gözlerinin rengine' !!!

'Hasret kaldım gözlerinin rengine' !!!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "hasret kalmış".

Referandum sonuçlarının resmen ilan edilmesinden sonra artık Cumhurbaşkanı'nın parti üyesi olabileceğine dikkat çekiyor ve "Biz de Cumhurbaşkanımızı bekliyoruz. Artık bu hasretin bitmesi lazım" diyor.

 Hasret kalmayı nasıl başarabilmiş anlayamadım. Seçildiği günden beri Cumhurbaşkanı zaten bir partili Cumhurbaşkanı gibi davranıyor. Hatta seçilmiş Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu istifa ettirip, Binali Yıldırım'ın genel başkan ve başbakan olmasını sağlayan da o. Bunun da ötesinde Bakan Bozdağ ile baş başa görüşmeler yaptığını, hükümet toplantılarına katıldığını da biliyoruz. Birçok "devlet töreni" görünümlü mitingde de birlikte oldular. Şimdi Cumhurbaşkanı, partisine yine üye olursa, Bekir Bozdağ için ne değişecek, merak ettim.

Mehmet Y. Yılmaz Hürriyet

***

Anayasa Mahkemesi Başkanı'na iki sorum var

-------

Birincisi..

Başkan Arslan dünkü konuşmasında dedi ki; 'Anayasa'nın 148. maddesi OHAL'de çıkarılan KHK'lar için AYM'ye dava açılamaz.'

***

Diyelim ki; Meclis çoğunluğuna sahip bir hükümet OHAL ilan etti.. Ve OHAL'i kalıcı hale getirdi.. OHAL'e dayanarak temel hak ve özgürlükleri kısıtlayan, siyasi yaşamı sınırlayan, iş dünyasını dizayn eden, ülkenin hayati varlıklarını elden çıkaran.. Kısaca, Anayasa'ya aykırı bir dizi KHK çıkardı..

Sorum şu..

Vatandaş olarak ne yapacağız?

***

İkincisi..

Başkan diyor ki; 'Anayasa koyucunun lafzı, anlamı ve amacı bakımından açık bir şekilde düzenlediği kuralları yorum yoluyla değiştirmek esasen mahkeme eliyle anayasa değişikliği yapmak anlamına gelir.'

Sorum şu..

Böyle bir durumla karşılaşınca vatandaş olarak ne yapmalıyız?..

Nereye başvurmalıyız..

Taze örnek..

Mesela, YSK'nın, yasa koyucunun lafzını, anlamını, amacını açık bir şekilde düzenlediği yasayı yorum yoluyla değiştirmesi mahkeme eliyle yasa değişikliği yapmak anlamına gelir mi gelmez mi?

Mehmet Tezkan Milliyet

***

Sizler ne iş yaparsınız Allah aşkına

---------

Trajikomik (hem acıklı, hem güldürücü) bir durum! Kılıçdaroğlu yurt gezisi sırasında helikopterle askeri üsse iniyor, üs komutanı da saygı gereği, subay ve askerlerle birlikte onu karşılıyor...

(...) 

Hava Kuvvetleri Komutanı olayı inceledikten sonra "Kasıt yok, kusur var" dedi. Fakat, MillÎ Savunma Bakanı Fikri Işık bunu kabul etmedi, Teftiş Kurulu Başkanı'na "Konuyu araştır, gerektiğinde soruşturma aç" diye talimat verdi.

(...)

Sizler böyle incir çekirdeğini doldurmayacak işlerle uğraşırken, elin oğlu Ege'deki 18 Türk adasını işgal etti.

Yunan Savunma Bakanı Kammenos, Eşek Adası'na gelip Yunan askerleriyle birlikte kuzu çevirmesi yaptı. Sizler ne iş yaparsınız Allah aşkına? Vatan topraklarını koruyamıyorsanız gidin, koruyanlar gelsin!

Rahmi Turan Sözcü

***

Bakalım daha nelere

"zamanla alışmamız" gerekecek

-------

... Yasaya rağmen Yüksek Seçim Kurulu'nun kendi yorumuna göre karar vermesi ne tür hukuki sonuçlar doğurur onu da bilemiyoruz.

 Bildiğimiz tek şey alınan kararın "çözümden çok çözümsüzlüğe" hizmet etmiş olduğudur.

Muhalefet "referandumun yenilenmesi" talebini tekrarlayıp dururken iktidar kanadından gelen, "Zamanla insanlar alışır" türünden açıklamaları hayretle karşılamamak ne mümkün!

 Hele bir düşünün!

Bu, "Zamanla alışırlar" mantığı iktidarın bütün icraatlarına hâkim olursa başımıza neler gelmez ki!..

Zeki Ceyhan Milli Gazete