Hasta sayıları artınca mecbur kalındı: O ilimizde kamu kurumları randevu ile hizmet verecek

Hasta sayıları artınca mecbur kalındı: O ilimizde kamu kurumları randevu ile hizmet verecek
Gaziantep'te yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kamu kurumlarındaki işlemler, randevu sistemiyle gerçekleştirilecek.

Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, salgının önlenmesi için temas ve sosyal mesafenin önemine işaret edilerek, kent genelinde bir dizi yeni tedbir alındığı bildirildi. 

Açıklamada, il genelinde tüm açık alanlarda, kamu kurum ve kuruluşları, özel iş yerleri, pazar yerleri, cami ve mescitler, toplu ulaşım araçları, ticari araçlar gibi kapalı alanlarda ağız ve burnu kapatacak şekilde maske takılmasının 21 Haziran itibarıyla zorunlu olacağı belirtildi.

Açıklama şu şekilde: 

"Vatandaşlara doğrudan kamu hizmeti sunulan ve hizmet alıcısı fazla olan tapu, nüfus, sosyal güvenlik merkezleri, vergi daireleri, belediye hizmet birimleri, PTT şubeleri, iş başvuru birimleri gibi kamu kurum ve kuruluşlarında, her ölçekteki sağlık kuruluşları, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları gibi kurumlarda randevu yöntemiyle hizmet verilmesi uygulamasının yaygınlaştırılması, randevulu hizmet veren kurumlarda randevu saatine 15 dakikadan fazla süre bulunanların bina içi ve önünde bekleme yapmalarının yasaklanmasına, hizmet alanları ve bekleme yapmasına izin verilenlerin bina çevresindeki bekleme alanlarında da sosyal mesafeye uymalarına ve maske takmalarına karar verildi.

Ayrıca, beklenerek veya sıraya girilerek mal ve hizmet alınan tüm kamu ve özel iş yerlerinin önlerinde ve çevresinde para çekme, elektrik, su, doğal gaz, bilet gibi yükleme yapılan makinelerin çevresinde, otogarların bekleme alanlarında, otobüs ve tramvay duraklarında sosyal mesafeye uyulması ve maske takılması kararlaştırıldı."

Açıklamada, kentteki tüm özel iş yeri ve işletmelerde maske kullanılmadığında ilk seferde 900 lira idari para cezası verileceği, ikinci seferde iş yerinin 5 gün süreli kapatılacağı, 3. seferde sürenin 15 güne çıkarılacağı, 4. seferde ise iş yeri ruhsatının iptal edileceği bildirildi.