'Keyfi değişiklik' isyan ettirdi | Hastalar yine mağdur ediliyor

'Keyfi değişiklik' isyan ettirdi | Hastalar yine mağdur ediliyor
İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bulunan acil laboratuvarında işçi kadrosunda çalışan veri hazırlama ve kontrol işletmeni (VHKİ) personelleri yıllarca çalıştıkları acil laboratuvarından, görev tanımlarında veri kabul yetkileri olmadığı gerekçesiyle 15 Nisan 2022 tarihinde görev yerleri değiştirilerek farklı birimlerde görevlendirildi.

Geçen iki aylık süreçte hastane içinde farklı bir mekânda yeni bir kodlama birimi kurulduğu ve tüm kodlamaların bu birimde yine işçi kadrosundaki VHKİ personelleri tarafından yürütüldüğü belirtildi. 15 Haziran 2022 tarihinde ise kodlama ve kabul işleminin yeniden acil laboratuvarında, tıbbi sekreterlere ek olarak kodlama ve kabul yetkisi olmayan odyometri teknikeri, memur, hizmetli ve çocuk gelişimci gibi personellerin de bulunduğu bir ekip tarafından yapılacağı öğrenildi.

Birgun''den Berkay Sağol''un haberine göre; yaşanan aksaklıklara dair ilgili birimlere sağlık emekçileri tarafından dilekçe verildi. Dilekçede, acil laboratuvarda işlerin daha hızlı ve hata payının daha az olacağı gerekçesiyle yalnızca sabit tıbbi sekreterler tarafından veri kabul işlemlerinin yapılması, röntgen, BT, kültür kodlamalarının ise acil laboratuvarla hiçbir ilgisinin olmadığından acil laboratuvar dışında tamamen bağımsız bir birimde yapılması talep edildi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan ve ismini vermek istemeyen bir sağlık emekçisi, “Hastanenin idari işler müdür yardımcısı keyfi uygulamalar ile Tepecik eğitim ve araştırma Hastanesi’nin acil laboratuvarında kodlama ve kabul yapacak personel ve mekân konusunda keyfi değişiklikler yaptı.

Nöbet tutacak personeli eğitim vermeden çalıştırarak hastaların sonuçlarında gecikmelere neden olacak teşhis ve tedavide aksamalara neden oldu. Normal şartlarda 5 veya 6 kişiyle yapılabilen aynı işin 12 kişiyle yapılarak, hastaneyi maddi olarak zarara uğrattığı ve liyakat esası ile çalışma yapmayarak belli kişilerin kollandığı böylece çalışma disiplininin de bozulduğu belirtildi. Yazılan tutanak ve olay bildirimi gibi işlemler dikkate alınmadığı gibi sağlık hizmetleri Müdürlüğü’nün uyarıları da dikkate alınmadı” dedi.

İlgili Haberler