Hastalığınıza çareyi internette aramayın!

Hastalığınıza çareyi internette aramayın!
Popüler Bilim dergisindeki "Google Derdimi Bul Bir Çare" başlıklı yazı, teknolojinin yarattığı en önemli sorunlardan birini gündeme getiriyor.

Bilgisayar ve internet teknolojisinin hızlı bir şekilde her eve girmeye başlaması, tedavi arama yöntemlerini de değiştirdi. Birçok kişi yakalanadığı rahatsızlığa internetten tedavi aramaya çalışırken, uzmanlar sanal ortamdan hastalığın tedavi edilemeyeceği, aksine daha büyük ve çözümü zor sağlık problemleriyle karşılaşılabileceği uyarısında bulundu.

ABD'de yapılan araştırmalar, kullanıcıların yüzde 80'inin internette sağlıkla ilgili araştırma yaptığını ortaya koyuyor. İnternette yapılan bu araştırmalar sonucunda, insanlarda mutsuzluk da artıyor. Uzmanlar tarafından yazılmayan ya da tamamen internette popüler olma uğruna abartılarak yazılan bu bilgilerden yola çıkarak kendi hastalığına teşhis koyan kişilerin, hem tedavi süreci yanlış bir kanala yönelebiliyor, hem de psikolojileri olumsuz yönde etkilenerek yeni sorunlara yol açabiliyor.

Popüler Bilim dergisinin Haziran-Temmuz sayısında bu konuda bir makale yazan Nöroloji uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, "Vücudun bir organında yapılan yanlış tedavi yönteminin diğer sağlıklı organlarda da sorunların ortaya çıkmasına neden olacağını" belirterek, mutlaka uzman bir doktora başvurulması gerektiğini söylüyor.