Hastanede olmayan birime garanti ücret!

Hastanede olmayan birime garanti ücret!
Elazığ Şehir Hastanesi’nde tüp bebek birimi bulunmamasına rağmen, laboratuvar hizmetleri altında tüp bebek birimi için garanti bedeli ödendiği Sayıştay raporlarına yansıdı.

Sağlık Bakanlığı'nın ‘ticari sır' diye sakladığı şehir hastaneleri sözleşmelerine Sayıştay da ulaşamadı. Raporda bu durum, “Sağlık Bakanlığından yazılı ve şifahi olarak talep edilen bilgi ve belgeler sağlanamadığından denetimler ıslak imzalı olmayan dokümana ve yerinde yapılan tespitlere dayanılarak gerçekleştirilmiştir” diye ifade edildi.

OLMAYA TÜP BEBEK ÜNİTESİ İÇİN PARA ÖDENDİ

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, Elazığ Şehir Hastanesi'nde tüp bebek birimi bulunmamasına rağmen, laboratuvar hizmetleri altında tüp bebek birimi için garanti bedeli ödendiği raporda yer aldı. Raporda “Şirket tarafından laboratuvar hizmet ödemeleri kapsamında düzenlenen fatura ve buna ilişkin ödeme evraklarında ‘tüp bebek' adı altında bir kalem bulunduğu ve bu kalem için hizmet alınmadığı halde garanti bedelinin tam olarak ödendiği görülmüştür” denildi.

BU SİSTEME SON VERİLMELİ

Genel Sağlık-İş Başkanı Zekiye Bacaksız, şehir hastaneleri sisteminden sorunlara dikkat çekerek, “Raporun ortaya koyduğu veriler ışığında görülmektedir ki şehir hastaneleri nedeniyle kamu bütçesi büyük zararlara uğratılırken, şirketler kayırılmakta ve halkın sağlığı tehdit edilmektedir. Daha fazla telafisi imkânsız zararlar oluşmadan yapılan yanlıştan geri dönülmelidir. Şehir hastaneleri sistemine son verilmeli, Atatürk'ün başlattığı ulusal, kamucu ve halkçı sağlık politikaları uygulanmalıdır” diye konuştu.