Hastaneye bombalı saldırı!

Hastaneye bombalı saldırı!
Libya'nın Bingazi ilindeki Cela'a Hastanesi önünde bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu 4 kişinin öldüğü, 14'ünün yaralandığı bildirildi.

Hastanenin basın sorumlusu Fadiya el-Bergusi, yaptığı açıklamada, bomba yüklü bir aracın hastanenin ziyaretçi kısmının girişinde patlatıldığını söyledi. Sputnik Türkiye'nin haberine göre olayda 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 14 kişinin yaralandığını aktaran Bergusi, ölenlerin kimlikleri hakkında bilgi vermedi.

HASTANEDE ASKERLER DE TEDAVİ GÖRÜYOR

Söz konusu hastanede Ensaru'ş Şeria örgütü ile girdikleri çatışmalarda yaralanan Tobruk'taki Temsilciler Meclisi'ne bağlı askerlerin de tedavi gördüğü belirtildi.

Bingazi'deki Olay Yeri İnceleme İdaresi Basın Sorumlusu Velid el-Arafi ise patlamanın arkasında hükümet güçlerince Bingazi'nin bazı bölgelerinde sıkıştırılan terör örgütü IŞİD ve Ensaru'ş Şeria gibi grupların olduğunu iddia etti, ancak ayrıntı vermedi.

Bingazi, 2014'ten bu yana Tobruk hükümetine bağlı birlikler, Ensaru'ş Şeria ve IŞİD başta olmak üzere çeşitli gruplar arasındaki çatışmalara sahne oluyor.