Hatay'a deniz otobüsü geliyor

Hatay'a deniz otobüsü geliyor
4 yıl için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na tekrar aday olan CHP'li Lütfü Savaş, yeni dönem projelerini anlattı, Hatay'dan Beyrut'a deniz otobüsü seferinin başlayacağını duyurdu.

Sümeyra Kırca/İstanbul

CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay'daki yerel seçim çalışmalarını ve 4 yıllık yeni dönem için seçim vaatlerini YENİÇAĞ gazetesine anlattı. Bugünlerde yeni bir proje için çalıştıklarını kaydeden Lütfü Savaş, "Bu yeni projemiz; Hatay Deniz Otobüsü, (HADO). Mersin, Gazimağusa ve Beyrut'a kadar uzanan bir güzergâhta deniz otobüsü seferleri başlatmak için hazırladığımız proje kapsamında Türkiye'nin en hızlı gemisini Hatay'a getirdik. Bürokratik işlemlerin tamamlanmasının ardından seferlerimize başlayacağız." dedi.

Hatay'daki 4 yıllık başkanlık döneminin ardından, yeniden aynı göreve aday olduğu 31 Mart sonrası için birçok proje hazırladıklarını aktaran Lütfü Savaş, şu ifadeleri kullandı; "Teleferik Projesi, Antakya Kültür Merkezi ve Nikâh Salonu Projesi, Samandağ Kent Park Projesi, Kırıkhan Ek Hizmet Binası-Spor ve Yaşam Merkezi ile Kent Park Projesi, Arsuz ve Defne ilçelerimize Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi Projeleri, Reyhanlı Yenişehir Gölü Parkı Projesi, İskenderun Marina Projesi, Sebze ve Meyve Hal Kompleksi gibi birçok projemiz var. Bunun yanı sıra her yıl 1 milyon ton asfalt yol yapımı hedefliyoruz. Yeni dönemde tecrübemizi yeni projelerle perçinleyeceğiz."

EXPO 2021'in Hatay'da gerçekleşeceğine dikkat çeken Başkan Lütfü Savaş, bu organize ile 8 bin 500 yıllık Hatay'ın tarihini Dünya'ya tanıtacaklarını kaydetti. "Medeniyetler Bahçesi" temasıyla katılacakları EXPO'da 300 dönümlük bir botanik bahçesi hazırlayacaklarını anlatan Lütfü Savaş, bu alanda 800'ü tıbbî aromatik, 300'ü endemik olmak üzere 3 bin 500 bitki çeşidi sergileyeceklerini belirtti. Hatay'ın köklü lezzetlerini içinde barındıran yemeklerinin tescillenmesi için girişimlerde bulunduklarına işaret eden Lütfü Savaş, "Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi alanında 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na layık görülen Hatay mutfağının birbirinden eşsiz lezzetleri tescillenmiş oldu." dedi.

''SEÇİM DEĞİL GELECEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ''

Bu yola çıkarken "Seçimler için değil, gelecek için çalışacağız" diye söz verdiklerini hatırlatan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bugüne kadar kente yaptıkları hizmetleri ise şöyle özetledi, "Kentimizin uzun yıllar ihmal edilen altyapısını yeniledik. Asbestli, kanserojen madde içeren boruları yenileyerek kenti sağlıklı içme suyu borularıyla buluşturduk. Arıtma tesislerinden çok amaçlı salonlara, nitelikli spor alanlarından sosyal marketlere kadar birçok hizmeti kentimizle buluşturduk. Bu çalışmaları gerçekleştirirken, mahalle ziyaretlerimizi aksatmayarak halkımızla her zaman istişare içerisinde olduk. Şimdi de mahalle ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Yani; halkın kapısını yalnız seçim döneminde çalanlardan olmadık, olmayacağız."