İçişleri Bakanlığı Marmaris'teki yangına ''20 helikopter, 14 uçak, 2 İHA ile müdahale ediliyor'' dedi | Hava trafik görüntülerinde 1 helikopter, 1 uçak,1 İHA var

İçişleri Bakanlığı Marmaris'teki yangına ''20 helikopter, 14 uçak, 2 İHA ile müdahale ediliyor'' dedi | Hava trafik görüntülerinde 1 helikopter, 1 uçak,1 İHA var
Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda dün yangın başladı. Hava trafik görüntüleri İçİşleri Bakanlığını doğrulamadı. İşte ayrıntılar...

Muğla''nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale edildiği bildirildi.

"SABOTAJ"

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, sabotaj ihtimali üzerinde durdu.

Mehmet Oktay, "Bizlere gelen bilgiler sabotaj olduğu yönündeydi. Yangının çıktığı bölge ve bir kaç yerde çıkması itibariyle yangının sabotaj olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

"GECEDEN BERİ MÜDAHALE EDİLİYOR"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muğla''nın Marmaris ilçesindeki orman yangını ile ilgili sosyal medya paylaşımlarına ilişkin "Yangın başladığı andan itibaren sosyal medya şeytanları devreye girdi. İnsanlar geceden itibaren burada uyumuyorlar ve herkes bir tek ağacın kurtarılması için çaba sarf ediyor" dedi.

GÖRÜNTÜLERDE 1 HELİKOPTER, 1 UÇAK, 1 İHA VAR

İçişleri Bakanlığı resmi hesabından yapılan açıklamada da yangına 14 uçak 20 helikopter ile müdahale edildiğini açıkladı; ancak flighradar''da öğle saatlerinde 1 helikopter, 1 uçak,1 İHA olduğu görüldü. Saat 16:15 itibariyle görüntülerde hala ilave bir hava taşıtı görünmüyor.

İşte aralıklı saatlerle hava trafiği görüntüleri;

(Öğleden sonra saat 13:00 suları...)

(Saat 15:51 suları...)

(Saat 16:00 suları...)

"UÇAKLAR NEREDE?"

Eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli''nin geçen yıl THK uçakları için defalarca uçakların hurda olduğunu, antika olduğunu, uçamayacağını ileri sürmüş fakat mayıs ayında "iki uçağın bakımının tamamladığı, iki uçağın bakımının sürdürdüğü ve 12 pilotla da anlaşıldığı" açıklanmıştı.

Sosyal medyada vatandaşlar "yangına geceden beri müdahale ediliyorsa neden hala söndürülemediğini" ve 148 bin ton su taşıma kapasitesi olan uçakların ''nerede'' olduğunu sordu.

İşte bölgedeki yangından fotoğraflar...

İlgili Haberler