Havai fişek fabrikasındaki patlama Sakarya'yı deprem gibi sarstı! Çalışanlara ulaşılamıyor

Havai fişek fabrikasındaki patlama Sakarya'yı deprem gibi sarstı! Çalışanlara ulaşılamıyor
Sakarya'da faaliyet gösteren bir havai fişek fabrikasında art arda şiddetli patlamalar gerçekleşti. Patlamalar kent genelinden duyuldu. Halk deprem ilk başta deprem olduğunu sanarken, fabrika alevlere teslim oldu. Bölgeye itfaiye ve ambulans ekipleri gönderildi. Henüz ölü ve yaralı bilgisi ise paylaşılmadı.

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, Hendek Yukarıçalıca mevkisindeki bir havai fişek fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu. 

Patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki kentin birçok noktasından duyuldu. Patlamanın ardından birçok kişi sokağa çıktı. 

Bölgeye, çok sayıda sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

HENDEK BELEDİYE BAŞKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, "150-200 civarında çalışanı olduğu söyleniyor. Ambulans ve itfaiye dışında kimseyi almıyorlar. Net bir bilgim yok. 3-4 yıl önce de patlama yaşandı. Aynı fabrikada oldu. Ölen olmamıştı. Patlamalar hala sürüyor. Olay yerine 300 metre mesafedeyim. İlk baştaki kadar güçlü olmasa da patlamalar sürüyor. Tüm ekipler şu an burada. Hendek ilçesine 16 kilometre mesafede bir tesis" dedi.

BAKANLAR BÖLGEYE GİDİYOR

Diğer yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un, Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama meydana gelen bölgeye hareket ettiği bildirildi.