Havalimanı saldırısından yaralı kurtulan taksici konuştu

Havalimanı saldırısından yaralı kurtulan taksici konuştu
Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında bacağından ve ensesinden yaralanan taksi şoförü Emre Çetin, olay günü yaşananları anlattı.

Taburcu olmasının ardından Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifine gelerek, çalışma arkadaşlarıyla buluşan 32 yaşındaki Çetin, basın mensuplarının saldırıya ilişkin sorularını cevapladı.

Önce otopark tarafından 3 el ateş sesi geldiğini, ne olduğunu anlamadan otomatik silahlarla tarama sesi duyduklarını anlatan Çetin, "Sonra ne taraftan geldiklerini bilmiyorum.

Önde bombayı patlatan, arkada ona ateş eden güvenlik görevlisi vardı. Ateş ederek, bombacıyı indiren kişi 'uzaklaşın bomba var' dedi. Ben kendi arabamın arkasında yere yattım. Daha sonra feci bir patlama oldu. Toz duman. Olay zaten çok hızlı gelişti." dedi.

Saldırı sonrasında sürünerek arabanın altından çıktığını, bombanın patladığı yere baktığında kimsenin görmesini istemediği bir görüntüyle karşılaştığını dile getiren Çetin, şunları kaydetti:

"Arka tarafımdaki o manzarayı gördükten sonra yardım edebileceğim birisinin olmadığını anlayınca önce arabaya bindim. Havalimanının çıkış istikametine doğru sürmeye başladım.

İlk önce kendi taksici arkadaşlarımızdan bir tanesinin yaralanmış olduğunu gördüm. Önce onu aldım. Biraz daha devam ettik. Bir Rus kadın turist İngilizce 'yardım et' diyordu.

İndim, arkadaşıma da yardım etmesini söyledim ve onu da kendi aracıma, arka koltuğa aldık. Tekrar arabaya bindim. Aklıma durağa gelmek geldi.

Bu esnada patlamadan önce açılan ateş sonucunda ben de yaralanmışım. Bacağımda ve ensemde sıyrıklar var, dizimde bir yara var. Henüz kurşun içeride, alınmadı."

Emre Çetin, yaşanan saldırının ardından kamuoyunda olay yerindeki bazı taksicilerin yolcuları taşımak için 100 avro, 100 dolar ya da 200 lira istediği iddialarına ilişkin de "Bu yalan olayı ortaya atan, bu iddiayı ortaya atanla bizzat karşı karşıya gelmek istiyorum. Umarım geliriz.

Atatürk Havalimanı taksicilerinin tamamı orada. Herkes birbirine 'ona yardım et', 'bak orada da yatıyor' deyip, arabalarını doldurabildikleri kadar yaralı insanla doldurup perondan çıkış yapıyorlardı." diye konuştu.