“Hayatımıza 3 yeni vergi giriyor”

“Hayatımıza 3 yeni vergi giriyor”
Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, AKP’nin hazırladığı yeni vergi tasarına ilişkin yaptığı açıklamada “Yetmiyor, verginin vergisini ödüyoruz ama yine de yetiremiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

AKP’nin hazırladığı ve komisyondan geçen yeni vergi tasarısını ilişkin tartışmalar devam ediyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, tasarıyla 3 yeni vergi diliminin hayatımıza gireceğine dikkat çekti.

Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Bingöl, “Hayatımıza 3 yeni vergi giriyor, gelir vergisi dilimleri yükseltiliyor” ifadelerini kullandı.

Muhalefetin de hedefindeki vergi paketi ile kambiyo vergisinin yüzde 100, harçlara, cezalara ve bazı vergilere yeniden değerleme olarak yüzde 22,5 zam geleceğine dikkat çeken Ozan Bingöl, “Yetmiyor, verginin vergisini ödüyoruz ama yine de yetiremiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Bingöl’ün açıklamaları şöyle:

Hayatımıza 3 yeni vergi giriyor, gelir vergisi dilimleri yükseltiliyor, kambiyo vergisi %100 zamlanıyor, önümüzdeki yıl için harçlara, cezalara ve bazı vergilerde yeniden değerleme olan %22,5 kadar artış bekleniyor. Yetmiyor, verginin vergisini ödüyoruz ama yine de yetiremiyoruz.