Yeni mezun doktorun konuşmasını engellemek isteyen dekan yuhalandı

Yeni mezun doktorun konuşmasını engellemek isteyen dekan yuhalandı
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde konuşma yapan Dr. Kaya Avşar, üniversite yönetiminin siyasileştiğini söyleyince Fakülte Dekanı Prof. Dr. Deniz Demiryürek, tarafından engellenmek istendi. Yeni mezun hekimlerin Demiryürek’i yuhalamasından sonra Avşar konuşmasına devam etti.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet töreni yapıldı. MedyaScope’dan Senem Büyüktanır’ın haberine göre; Sıhhiye Kampüsü’nde yapılan törende, “Yapılacak olan konuşmaların senato tarafından kısıtlandığını öğrendik” diyen 6’ıncı Dönem Temsilcisi Dr. Kaya Avşar, Üniversite yönetiminin siyasileştiğini söyleyince Fakülte Dekanı Prof. Dr. Deniz Demiryürek sahneye geldi.

Avşar konuşmasını, “Üniversitemizdeki kadrolarının önceliği de siyasilerin beklentileri karşılamaktan çok bilim insanlarının isteklerini değerlendirmek olmalıdır” diyerek sürdürdü.

ATATÜRK’ÜN SÖZÜ İLE KONUŞMASINI BİTİRDİ

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Demiryürek konuşmayı engellemek isteyince salondan gelen alkışlar ve yuhalamalar üzerine Dr. Avşar konuşmasına devam etti. Avşar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” sözleri ile konuşmasını noktaladı.