Haydar Baş hayatını kaybetti

Haydar Baş hayatını kaybetti
Korona tedavisi gören BTP Genel Başkanı Haydar Baş, hayatını kaybetti.

Memleketi Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki özel bir hastanede korona tedavisi gören ve dün yoğun bakıma alınan Bağımsız Türkiye Partisi Haydar Baş, korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Baş'ın yaşadığı mahallenin tamamen karantina altına alınmıştı.

İMAMOĞLU'NDAN BAŞ SAĞLIĞI MESAJI

Baş'ın vefatının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından başsağlığı mesajı yayımlandı.

İmamoğlu mesajında, "Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş’ın vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınları, sevenleri ve partililerine başsağlığı dilerim." ifadelerini kullandı.

imamoglu-005.jpg

HAYDAR BAŞ KİMDİR?

Korona nedeniyle hayatını kaybeden Bağımsız Türkiye Partisi Haydar Baş 1947’de Trabzon’da doğdu. 1970 yılında Kayseri Erciyes Üniversitesi Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu. Kadiri tarikatının en önemli temsilcisi olarak Haydar Baş, “Baş Şirketler Grubu”nun, “BAŞ Çelik Fabrikaları”nın, “Baş Ticaret ve A.Ş.”nin ve “Baş Isı Sanayii”nin kurucusudur.

Haydar Baş, Kadiri tarikatında etkin olmaya başladığı yıllardan itibaren politik sahnede ön plana geçmeye çalıştı. İlk siyaset denemesi 1970’lerin sonunda Erbakan’ın Milli Selamet Partisi’nde yaşandı. Fakat MSP’ye girişi ile çıkışı çok hızlı oldu. Erbakan Baş’ı hızla partiden uzaklaştırdı. 1994 seçimlerinde Doğru Yol Partisi’ni destekledi.

AKP'nin iktidara gelmesinden sonra Haydar Baş, 25 Eylül 2001 yılında Bağımsız Türkiye Partisi adıyla bir siyasi parti kurdu. ‘İş Aş Haydar Baş’ sloganı ile tanınan parti bünyesinde bir çok emekli askeri barındırıyordu. Bunlar arasında emekli albay Hüseyin Mümtaz Beyazıtoğlu ve bugünlerde ‘terör uzmanı’ olarak televizyon kanallarında çokça görünen Abdullah Ağar da vardı.

Fransızca, Arapça, Farsça bilmekteydi.

 

 

İlgili Haberler