Haydar Baş’ın ailesinden açıklama

Haydar Baş’ın ailesinden açıklama
Korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş’ın ailesi, avukatları aracılığı ile basın açıklaması yayınladı.

Haydar Baş’ın ailesinden açıklama

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş, geçtiğimiz günlerde korona virüse yenik düşerek, hayata gözlerini yummuştu.

Baş ailesi son yaşanan gelişmeler üzerine, avukatları aracılığı ile basın açıklaması yayınladı.

İşte o açıklama:

Bazı medya organlarında Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ın cenaze töreninde olaylar çıktığı yönünde haberler yer almıştır.

Hocamızın cenaze töreni, Trabzon Valiliği tarafından alınan güvenlik tedbirleri çerçevesinde kurallara uyularak icra edilmiştir.

Prof. Dr. Haydar Baş hocamız, defnedilmeden önce 50 yıllık hayat arkadaşı ile helalleşmesi, kültürümüz ve inancımızın gereğidir. Ambulans ile, güvenlik tedbirlerine uygun şekilde eşinin defin alanına katılması talebi yetkili makamlarca reddedilmiştir. Bunun üzerine aile, namazdan sonra cenazenin hastaneye götürülmesi ve eşinin orada vedalaşmasına müsaade edilmesini istenmiş, bu talep yetkili makamlarca kabul edilmiştir. Haydar Baş hocamız eşiyle helalleşerek sadece aile fertlerinin katılımı ile defnedilmiştir.

Yine bazı medya organlarında, “Haydar Baş’a virüs nasıl bulaştı?” başlıklı gerçek dışı haberleri de üzüntü ile gördük. Haydar Baş hocamız, son bir aydır evinden hiç dışarı çıkmamıştır. Haberde bahsedilen camiden içeriye ömründe hiç girmemiştir. Gerçekle ilgisi olmayan tamamen hayal ürünü  haberler yapılması onun hatırasına da büyük saygısızlıktır.

Prof. Dr. Haydar Baş hocamız hayatta iken, hakkında gerçek dışı haberler yapanların, onun vefatından sonra da benzer nitelikli gerçek dışı haberler yapmış olması bizleri şaşırtmamış ancak derinden üzmüştür. BAŞ ailesinin acısına acı katmıştır.

Cenaze törenine katılan, telefonla arayan, mesaj ulaştıran herkese teşekkür ederiz.