12 yıldır restorasyon için bekleyen Haydarpaşa Garı’nın yanan yerleri görüntülendi

12 yıldır restorasyon için bekleyen Haydarpaşa Garı’nın yanan yerleri görüntülendi
Haydarpaşa Garı’nda 12 yıl önce çıkan yangın sonrası oluşan hasar halen restore edilemezken yangının oluşturduğu tahribat görüntülendi.

Birgün’den İsmail Arı, Haydarpaşa Garı’nın yanmış bölümlerini görüntüledi. 2010 yılında çatısında yangın çıkan Garın restorasyonu ise tam 12 yıldır bitmedi. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 1’inci Bölge Müdürlüğü personelinin bulunduğu gar binasında bir yandan restorasyon çalışmalarının yıllardır devam ettiği açıklansa da tarihi yapının dördüncü katı adeta içler acısı bir halde.

Katın duvarları ve tavanı söndürme işleminde kullanılan sudan dolayı hasar gördü ve yıllardır onarılmadı. Duvarların ve tavanın sıvaları dökülürken birçok oda da yıllardır kullanılamıyor. Ayrıca koridordaki pencerelerin de hâlâ onarılmadığı görüldü. Hasarlı pencereler plastik maddeler ile kapatılmaya çalışılıyor. Binanın içerisinde böyle bir manzara varken binanın dışına yerleştirilen tabelalarda ise “Haydarpaşa Garı İstanbul’un gözbebeği ve ortak değerimiz” yazıyor.

Tarihi yapının bir başka bölümünde de tavanın büyük oranda hasarlı olduğu görülürken söz konusu alana şeritler çekilerek alana girişler engelleniyor. Ayrıca Haydarpaşa Garı’nın bazı odalarının tavanında ise özel işlemeler ve motifler yer alıyor. Ancak 12 yıl önce çıkan yangını söndürme çalışmalarda tavanlardaki işlemelerin de zarar gördüğü anlaşılıyor.

İlgili Haberler