Çitfçiden, Bahçeli'ye tepki

Çitfçiden, Bahçeli'ye tepki
Gübre fiyatları ve akaryakıt fiyatlarına gelen fahiş zam soğan üreticilerine de yansıdı. CHP Milletvekili Levent Gök, Hayamana'da çiftçinin sorunlarını dinledi.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara''nın Haymana ilçesinde çiftçilerin ekonomik sıkıntılarını dinledi. Çiftçi bir vatandaşın ürettiği soğanlar, tarladan çıkamadı. Haymanalı çiftçi, gübre ve akaryakıt fiyatları yüzünden durumunun kötü olduğunu ifade etti. Soğanı tarlada kalan çiftçi, MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye, "Sayın Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın çiftçinin yanında, işçinin yanında, esnafın yanında olduğunu söyledi. Sayın Bahçeli, siz çiftçinin yanında olmayın. Siz çiftçinin yanında olunca soğan 50 kuruşa düştü, gübre 8 liraya çıktı, mazot 8 liraya çıktı. Lütfen bizden uzak durun" sözleriyle tepki gösterdi.

SİZ ÇİFTÇİNİN YANINDA AKARYAKIT 8 TL''YE ÇIKTI

Haymanalı çiftçi, yaşadığı sorunları şu şekilde anlattı:

“Gübre pahalandı. Mazot pahalandı. 100 kuruşa maliyet etmişsiniz, 50 kuruşa alan yok. Depoya koysam terörist oluyorum. Tarlada bekletsem yağmur, kar gelecek. Sayın Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın çiftçinin yanında, işçinin yanında, esnafın yanında olduğunu söyledi. Sayın Bahçeli, siz çiftçinin yanında olmayın. Siz çiftçinin yanında olunca soğan 50 kuruşa düştü, gübre 8 liraya çıktı, mazot 8 liraya çıktı. Lütfen bizden uzak durun ya.”

"EVİMİ İPOTEK ETTİRDİM"

Evini ipotek ettirdiğini belirten bir başka soğan üreticisi ise, “Ziraat Bankası’ndan para aldım. Soğana güvenerek para çektim. Yarın benim dairem satılacak, çünkü ipotek ettiler” ifadelerini kullandı.

"KİMSE TRAKTÖRÜNÜ ÇALIŞTIRAMIYOR"

Bir başka çiftçi de “Sabah kalkıyoruz zam. Çarşamba zam, perşembe zam, cuma zam. Millet ne iş yaptığını bilemiyor, kimse traktörünü çalıştıramıyor” diye konuştu. 
Levent Gök ise “Üretici maliyetini kurtaramadığı maliyetlerle karşılaşınca soğanlar tarlada kaldı. Üretim var ama maliyetlerin giderek artması ve anormal zamlar çiftçinin belini büküyor” dedi.

İlgili Haberler