Hayrettin Nuhoğlu: Kanal İstanbul yapılmamalı ve yapılmayacak

Hayrettin Nuhoğlu: Kanal İstanbul yapılmamalı ve yapılmayacak
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Kanal İstanbul projesinin ekolojik problemlerine dikkat çekerek, "Boğazın bir düzeni var ne hakkın var bunu bozmaya” diyerek tepki gösterdi.

ADEM DEĞİRMENCİ / YENİÇAĞ

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, partisinin ilçe ziyaretleri kapsamında İYİ Parti Beykoz İlçe Teşkilatı’nda partililerle bir araya geldi.

Türkiye Yanlış yönetiliyor diyen Hayrettin Nuhoğlu, "26 ay içerisinde siyasi trafiği beraber yaşadık. Seçimler ve kongrelerle yoğun zaman geçirdik. Türkiye yanlış yönetiliyor. Türkiye birçok konuda uçuruma gidiyor. Bunların durdurulması lazım diyerek İYİ Parti olarak yola çıktı. Kötü giden her şeye İYİ Parti’nin diyecekleri var" dedi.

"NE HAKKIN VAR BOZMAYA"

AKP iktidarının çılgın proje olarak tanıttığı Kanal İstanbul’un ekolojik problemleri olduğunu belirten Nuhoğlu, "Şuanda İstanbul’da Türkiye’de Kanal İstanbul bizim en hassas olduğumuz konulardan biri. Yapılması planlanan projenin ekonomik ve ekolojik olarak sorunları var. Bu kanalın hiçbir şekilde tutulabilir yanı yok. Kaza olmadan geçecekleri. Açılacak kanalda belli bir bazı tonajlı gemiler oradan geçemez. Çılgın proje olarak dedikleri projeden bir gemi girdiği zaman 12 saat sonra çıkacak. İstanbul Boğazı’nda şuan da gemiler 1.5 saatte geçiyor. Boğazın bire düzeni var ne hakkın var bunu bozmaya" diyerek tepki gösterdi.

"YAPILMAMALIDIR VE YAPILMAYACAKTIR"

Nuhoğlu, Kanal İstanbul yerine fabrikalar açılması gerektiğini belirterek, "Kanal İstanbul yapılacağına milletin karnını doyurabilecek fabrikalar açınsanıza? Kanal İstanbul’un makul bir izahı yok. Kanal İstanbul yapılmamalıdır ve yapılmayacaktır" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Beykoz İlçe Akif Taşdemir ise, Hayrettin Nuhoğlu’na ziyareti için teşekkürlerini iletti.