Hayvan deneyleri ve aşı polisliği...

Hayvan deneyleri ve aşı polisliği...

Dünyada pandemi ilanı ile ilgili bilimsel tartışmaların hemen hepsini incelemiş, bilim adamlarının farklı görüşlerini kamuoyunun bilgisine sunmuş ve bütün bu verileri, "Karekodlu Vatandaş" adıyla kitap olarak da yayınlamış bir gazeteci olarak es geçemeyeceğim iki gelişme oldu. Pfizer şirketinin sitesinde belirtildiği gibi asıl adı "genetik terapi" olan sıvıları üreten diğer şirketlerden Moderna''nın kurucusu Derrick Rossi, İspanya''da kendisine verilen bir ödül dolayısıyla yaptığı basın toplantısında, konuyla ilgili internette yer alan bilgilerin "yanlış ve tehlikeli" olduğunu ve bunlardan etkilenen birçok kişinin aşı olmak istemediğini söyledi.

***

Rossi, "Kovid-19 aşısının çok erken bulunmasının ve bir anda dünyada bilim ve aşı karşıtlarının ortaya çıkmasının pandemi sürecinde kendisini en çok şaşırtan olaylar olduğunu" ifade etti.

Derrick Rossi, "Bir laboratuvar ''bu uygun'' diyorsa uygundur. Çünkü bunu söylemeden üzerinde çok sayıda deney ve çalışma yapılıyor. Ama bazen internetteki bilgiler tüm bu çalışmalar üzerinde şüphe doğuruyor." dedi.

İyi de İspanya''da bir laboratuvar analizi yapan Prof. Madrid de "Aşının içinde grafen oksit var" dedi!

Rossi, Kovid-19 salgınının nerede ve neden çıktığıyla ilgili düşüncelerini kendisine saklamayı tercih ettiğini belirterek "Pandeminin sebebi henüz bilimsel olarak bilinmiyor ve belki de hiçbir zaman bilinmeyecek" dedi.

Rossi''nin bu son sözleri, diğer bütün sözlerini değersiz kılıyor. Moderna''yı kurmadan önce kök hücre biyoloğu olarak çalışan Kanadalı Rossi''nin, pandeminin kaynağı konusunda düşünceleri var ama saklıyor! Gerçekten pandemi varsa ve bunun sebebi bilimsel olarak bilinmiyorsa, buna karşı aşı adı altında üretilen sıvıların bilimselliği tartışmalı duruma düşmez mi?

***

Rossi''nin, genetik terapi sıvılarının "çok erken bulunmuş olması"na şaşırması da çelişkili... Zira çok iyi biliyor ki aşı denilen sıvılar, hayvan deneyleri atlanarak alelacele insanlara uygulanmaya başlanmıştır ve bu durum insanların yaşama hakkına saldırıdır. Çünkü bütün dünyada aşılanan insanlar, aslında hâlâ denektir...

Yağmur Özgür Güven''in "Yeşil Gazete"de yayınladığı "Covid-19 ve Hayvan Deneyleri" başlıklı yazısında, Moderna sitesinden kaynak göstererek verdiği şu bilgiye ne dersiniz:

"Rekor denilebilecek bir hızla mRNA-1273 aşısını hazırlayan on yıllık şirketin tıbbî müdürü Tal Zaks, klinik test aşamasına geçilebilmesi için aşının hayvanda işe yaradığının kanıtlanmasının o kadar kritik bir adım olmadığını düşündüğünü söyledi."

Yani hayvan deneylerinin yapılmadığını açıklamış Tal Zaks...

Gerçi hayvan deneyleri de yaradılışa aykırıdır ya...

Tal Zaks, İsrail''in Hayfa şehrinde doğmuş, Ben Gurion Üniversitesi''nde okumuş bir doktor.

***

Kısıtlamalarla ilgili bir gelişmeyi de 19 Ekim 2021 tarihli Washington Times''ta Valerie Richardson yazdı. Habere göre San Francisco''da In-N-Out Burger adlı çabuk yemek şirketi, müşterilerine aşı sertifikası kontrolü yapmadığı için kapatıldı ve tekrar açıldı.

In-N-Out''un baş hukuk ve işletme sorumlusu Arnie Wensinger, "Herhangi bir hükümetin aşı polisi olmayı reddediyoruz. Çalışanlarımızı, taşıdıkları belgelere göre değerlendirmeye veya müşterileri, ''hizmet verilenler'' ve ''verilmeyenler'' olarak ayırmaya zorlamak mantıksızdır. Özel bir şirketi, müşterilere karşı ayrımcılık yapmaya zorlayan herhangi bir hükümet emrine şiddetle karşıyız. Bu emir, hükümetin açık bir şekilde görev sınırlarını aşmasıdır ve müdahaleci, uygunsuz ve saldırgandır." dedi.

Amerikan hükümeti, aşı ürettiğini söyleyen şirketlere hayvan deneylerinin sonuçlarını sormuyor ama doğrudan insanlara uygulanmasına izin verdiği o sıvıların sertifikasını sormayan işletmeyi kapatıyor! Ne bilimsel bir tutum değil mi?

Yazarın Diğer Yazıları