Hayvanların sevgilisi Satılmış İncedere, kedi ve köpekleri beslemek için her gün 10 kilometre yürüyor

Hayvanların sevgilisi Satılmış İncedere, kedi ve köpekleri beslemek için her gün 10 kilometre yürüyor
Bolu'nun Mengen ilçesine bağlı Kıyaslar Köyü Araplar Mahallesi'nde ikamet eden Satılmış İncedere'nin hayvanları beslemek için her gün 10 kilometre yol yürüdüğü öğrenildi. İncedere, hayvanlar için 'onlar benim can yoldaşlarım' ifadelerini kullandı.

HABER: BERKE AHMET YAMAN / FOTOĞRAFLAR: VAROL VARLIK- MERVE VARLIK TURAN

Bolu'nun Mengen ilçesine bağlı Kıyaslar Köyü'nün Araplar Mahallesi'nde ikamet eden 74 yaşındaki Satılmış İncedere'nin hayvan sevgisi için yaptıkları dikkat çekti. İncedere'nin kedi ve köpekleri beslemek için her gün köyden merkeze kadar yaklaşık 10 kilometre yol yürüdüğü öğrenildi. 

durmus-004.jpg

"HER GÜN KEDİLERE CİĞER ALIYORUM"

Hayvanlara önce eşi ile bakmaya başladıklarını belirten İncedere, "İlk başta bir tane kedi vardı. Eşim ona bakmaya başladı. Çok merhametlidir o. Şimdi eşim Ankara’da, telefonda konuştuğumuzda kedileri soruyor, ‘iyiler, ellerinden öperler, sana selamları var’ diyorum. Hoşuna gidiyor, Mmtlu oluyor. Her gün kedilere ciğer alıyorum. Sokağa çıkma kısıtlaması olduğu için saat 10.00 ile 13.00 arasında çabucak gidip geliyorum. Haftasonu da sokağa çıkamadığımız için cuma gününden alışverişimi yapıyorum. Bazen süt de alıyorum. Kedi maması da bulunduruyorum” dedi.

kedi-1-001.jpg

"ONLAR BENİM CAN YOLDAŞLARIM"

Hayvanları çok sevdiğini söyleyen Satılmış İncedere, “Yaklaşık 30 tane kedi var. Onlara yaz kış demeden 5 yıldır bakıyorum. 5 yıldır yanıma gidip geliyorlar, buralarda yatanlar da var. Gündüz ormana gidip geliyorlar. Akşam geliyorlar, onların kayınlarını doyuruyorum. Onlar beni seviyor, ben de onları seviyorum. Onlar benim can yoldaşım" diye konuştu. 

kedi-2-009.jpg

kedi-kopek-son.jpg

kopek-1-003.jpg

so-001.jpg