Hazine borcunu camiyle ödeyeceği ortaya çıkmıştı, İmamoğlu’ndan Göksu için dikkat çeken açıklama

Hazine borcunu camiyle ödeyeceği ortaya çıkmıştı, İmamoğlu’ndan Göksu için dikkat çeken açıklama
Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'ya dair konuşan İmamoğlu dikkat çeken sözler sarf etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Uğur Dündar'ın sunduğu 'Demokrasi Arenası' programına konuk olan İmamoğlu, Göksu'nun vaktini büyük bir çoğunluğunu kendisine laf yetiştirmeye harcadığını sandığını dile getirdi. Tevfik Göksu'ya ilişkin dikkat çeken sözler sarf eden İmamoğlu, "Esenler Belediye Başkanı kardeşimiz, keşke belediye başkanlığını yapsa da bu siyasi cümlelerle kendisini zor durumda bırakmasa" ifadelerini kullandı. Sözcü'de yer alan habere göre Ekrem İmamoğlu'nun sözlerinden bir bölüm şu şekilde:

Esenler Belediye Başkanı kardeşimiz, keşke belediye başkanlığını yapsa da bu siyasi cümlelerle kendisini zor durumda bırakmasa.

Ben inanın kendisi adına üzülüyorum. Çünkü insanlar, kendisini belediye başkanı olarak seçti, ama sanıyorum vaktinin büyük bir bölümünü, meclisteki grup başkan vekilliği göreviyle bana laf yetiştirmeye harcıyor. Üzülüyorum, bence Esenler halkı da bundan rahatsızlık duyuyor.

Keşke vaktini Esenler’e ayırsa, Esenler’in sıkıntılarına ayırsa. Oradaki problemlere çözüm bulsa diye tavsiyede bulunmak isterim. Zira bence kurduğu siyasi cümleler, bana yönelttiği siyasi eleştiriler, bakın siyasi diyorum, ne yazık ki iyi siyasi değil bu.

Yani kötü anlamda siyasi cümleler, bazen aldığı siyasi kararlar, başta kendisini üzüyor. Çünkü, 10 yılı aşkındır belediye başkanlığı yapıyor.

Yani bir belediye başkanı, 6 ay önce ya da 5 ay önce, mecliste borçlanabilme yetkisi olarak “Evet” dediği bir kararı, şimdi meclisten geçirmeyip, buna “Hayır” demek için sağından solundan üstünden altından dolaşarak “Acaba nasıl cevap vereceğim” diye zor durumda kalmasını üzülerek takip ediyorum.

Öyle bir üzülüyorum ki, bunu yapıyor büyükşehir meclisinde sonra dönüyor, bir hak, bir hukuk meselesi tarifiyle kendi belediyesinde, ilçesinde borçlanma talebinde bulunabiliyor.

Neyse, ama dediğim gibi, değerli belediye başkanı kardeşimize seçildiği ilçede, ilçe sorumluluğuna odaklanmasını öneriyorum. Bu süreç gerçekten yaptığı göreve zarar veriyor. Belki şahsına zarar veriyor.