Bütçe açığı Temmuz’da 45,8 milyar lira ile rekor kırmıştı Temmuz ayında merkezi yönetim bütçe açığı 45,8 milyar lira ile aylık bazda rekor kırarken Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’dan bugün "Bütçe gelişmeleri yıl sonu hedeflerimizle uyumlu gidiyor." açıklaması geldi.
Yurt dışından getirene yüzde 75 indirim Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Vergi Usul Kanunumuzda önemli değişiklikler yapacaklarını belirterek, “Örneğin nakit sermaye artırımında yüzde 50 olarak uyguladığımız kurumlar vergisi indirimini, artırılan sermayenin yurt dışından getirilmesi durumunda yüzde 75 olarak uygulanmasına imkan veren bir düzenleme yapacağız.” dedi.
Bakan Elvan’dan büyüme açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, büyüme rakamlarına ilişkin, "İlk çeyrekteki yüzde 7'lik büyümenin yüzde 56'sı net dış talep ve yatırımlardan geldi. Bu, dengeli ve sağlıklı büyümenin göstergesi" açıklamasında bulundu.
Bakan Elvan'dan büyüme açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, ekonomide kısa vadeli kazanımlar uğruna uzun vadeli hedeflerden vazgeçilmeyeceğini açıkladı. Elvan, "Büyüme oranının yüzde 6 düzeyinde olacağını öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.
Bakan Elvan'dan kripto para açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, kripto düzenlemesinin de kısa sürede biteceğini açıkladı. Elvan, nefes kredisinde detayların bu hafta içi açıklanacağını ifade etti.
Kripto paraya vergi geliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan "Gelir İdaresi tarafında özellikle vergilendirme konusunda bir çalışma yürütüyoruz. Dünyadaki uygulamalar nelerdir, ne tür bir yapı var? Bu alanların tamamı, tüm dünyada çalışılan alanlar. Bizim ‘bu yasaklansın’ gibi bir yaklaşımımız kesinlikle yok.”
Reform Paketi’ni değiştiren ismi açıkladı. Cumhuriyet yazarı Erdal Sağlam’dan bomba iddia. Lütfi Elvan hazırlamış Erdoğan duyurd Cumhuriyet Gazetesi yazarı Erdal Sağlam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Ekonomik Reform Paketi'nin Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ve ekibinin hazırladığı şekliyle çıkmadığını iddia etti. Sağlam, başlık ve içerik olarak önemli değişiklikler yapıldığını belirtti.
Sözcü’ye 14.5 milyon TL rekor vergi cezası kesildi 2012'den bu yana her yıl düzenli olarak vergi incelemesine tabi tutulan Sözcü'ye 14.5 milyon TL'lik rekor vergi cezası kesildi. CHP’li Alpay Antmen’in hangi gazetenin ne kadar vergi ödediğine ilişkin önergesi “vergi mahremiyeti” diye yanıtlanmadı
CHP’li Öztrak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sordu: Hayırdır? Damadınıza yeni bir koltuk mu hazırlıyorsunuz? Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Elvan’ın Berat Albayrak ile ilgili açıklamalarına, “Hayırdır? Damadınıza yeni bir koltuk mu hazırlıyorsunuz?” değerlendirmesinde bulundu.
Bakan Elvan duyurdu. Mart 2022'de açılacak Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Altyapı yatırımları bitti, üstyapıya yönelik ihalesi yapıldı. Yüklenici firma 2 hafta içerisinde çalışmalara başlayacak. 2022 yılı mart ayında Allah'ın izniyle Çukurova Havalimanı'nın açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz." açıklamasında bulundu.
Mayıs’tan sonra enflasyon düşecek dediler. Günün en yağcı haberi geldi Milyonlarca emekli ve memurun merakla beklediği enflasyon aralık ayında aylık yüzde 1.25, yıllık yüzde 14.6 arttı. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, “Enflasyonla mücadelede kararlı bir duruş sergileyeceğiz” açıklamasında bulunurken, ekonomistler ise düşüşün mayıs ayı sonrası başlayacağını açıkladılar.
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile görüştü Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile bir araya geldiklerini açıkladı.