Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan kimdir. Lütfi Elvan hangi bakanlıklarda görev yaptı. Lütfi Elvan nereli. Lütfi Elvan hangi ilden milletvekili seçildi

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan kimdir. Lütfi Elvan hangi bakanlıklarda görev yaptı. Lütfi Elvan nereli. Lütfi Elvan hangi ilden milletvekili seçildi
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasının kabul edilmesinin ardından yeni bakanın kim olacağı merak ediliyordu. Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan oldu. Peki Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan kimdir? Lütfi Elvan hangi bakanlıklarda görev yaptı? Lütfi Elvan nereli? Lütfi Elvan hangi ilden milletvekili? İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın görevden af talebinin kabul edilmesinin ardından Lüfti Elvan Hazine ve Maliye Bakanlığı'na geldi. Bu sıcak gelişmenin hemen ardından Lüfti Elvan kimdir, kaç yaşında ve nereli?, Hangi bakanlıklarda görev yaptı? gibi soruları art arda geldi.

LÜTFİ ELVAN KİMDİR? 

Lütfi Elvan 12 Mart 1962 tarihinde Karaman'ın Ermenek ilçesinde A. Nuri ve Samiye çiftinin üçüncü çocuğu olarak doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Konya'da tamamladı. 1983 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesinden mezun oldu. 

Ardından Birleşik Krallık'ta bulunan Leeds Üniversitesi'nde Maden ve Yöneylem Araştırması alanında Yüksek lisans Eğitimini 1989 yılında tamamladı. Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Delaware Üniversitesi'nde Ekonomi alanında ikinci Yüsek Lisansını 1995 yılında tamamladı.

LÜTFİ ELVAN HANGİ BAKANLIKLARDA GÖREV YAPTI?

Türkiye Kalkınma Bakanı görevini 2016-2018 yılları arasında sürdüren Elvan, 2015–2016 yılları arasında Türkiye başbakan yardımcılığı, 2013–2015 yılları arasında ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini üstlenmiştir. İlk defa 2007 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Karaman milletvekili olarak meclise girmiştir. Şu anda (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Mersin Milletvekilidir.

AK Parti'den milletvekili seçilmeden önce Elvan, 2002 ve 2007 yılları arasında Müsteşar Yardımcılığı, 1996 ve 2002 yılları arasında Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü’nde Kalkınmada Öncelikli Yöreler Dairesi Başkanlığı görevini sürdürmüştür.

İyi derecede İngilizce bilen Elvan, Zeliha Elvan ile evidir ve iki çocuk babasıdır.