Aman uykuya yatma Nebati abiii. Bakan Nebati görevi devraldıktan sonra enflasyonu tam yüzde 273.53 artırdı

Aman uykuya yatma Nebati abiii. Bakan Nebati görevi devraldıktan sonra enflasyonu tam yüzde 273.53 artırdı
Bakan Nebati, ekonominin düzeleceğini söyleyerek '6 ay sonra uyansam' demişti ama, Bakan'ın hayali, vatandaşların adeta kabusu oldu.

Her fırsatta enflasyonun kontrol alındığını söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Aralık 2021’de yüzde 21.31 olarak devraldığı enflasyonu 7 ayda yüzde 273.53 artırarak yüzde 79.6’ya çıkardı.

Halktv''de yer alan habere göre, Aralık 2021’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Naci Ağbal’ın yerine atanan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sık sık “kontrol altına aldıklarını” söylediği enflasyonu 58.29 puan yani yüzde 273.53 artışla yüzde 21.31’den yüzde 79.6’ya çıkardı.

Böylece enflasyon, son 24 yılın en yüksek seviyesine yükselmiş oldu. Nebati en son temmuz ayı başında Diyarbakır’da yaptığı konuşmada, “Bazı noktalarda kuraklık var ama gıdada çok çok iyi durumdayız.

Dünyada emtia fiyatları, buğdayından, demirine, hammaddeye kadar sakinledi. Sakinlemenin de ötesinde düşmeye başladı. Enflasyonu da kontrol altına aldık. Size de, Cumhurbaşkanımıza da söz verdim, aralık ayından itibaren enflasyonun düşüşünü yaşayarak göreceğiz ve seçime böyle gideceğiz” demişti.

BAKANIN "UYUSAM" HAYALİ VATANDAŞIN KABUSU OLDU

Nebati’nin 27 Aralık 2021 tarihinde a Haber''de “Heyecanlanıyorum. Hani hep hayal edersiniz ya, bir uyusam da 6 ay sonra uyansam diye. Türkiye çok farklı noktalara gidecek, çok” sözleriyle dile getirdiği hayali, o günden bu yana her gün farklı bir zamla uyanan vatandaşların kabusu oldu. O günden bu yana geçen yaklaşık 5.5 ayda Türkiye’nin ekonomik göstergeleri tepetaklak olurken, halk başta enerji ve gıda ürünleri olmak üzere iğneden ipliğe ardı ardına gelen zamlarla nefes alamaz hale geldi.

İlgili Haberler