Milyonlarca emekli nefeslerini tutmuş merakla bekliyordu. Hazine Bakanı Nureddin Nebati'den emekli zammı açıklaması geldi

Milyonlarca emekli nefeslerini tutmuş merakla bekliyordu. Hazine Bakanı Nureddin Nebati'den emekli zammı açıklaması geldi
Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, emeklilere yapılacak zam hakkında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk olarak memurlara zam duyurusu yaparken, ikinci olarak 2022 asgari ücret rakamını açıkladı.

Tüm bu açıklamaların ardından gözler, emekli maaşlarına yapılacak zam haberinde.

Bir diğer beklenen gelişme ise 3 Ocak Pazartesi günü. TÜİK, 2021 yılının Aralık ayı enflasyonunu o tarihte açıklayacağını duyurdu.

EMEKLİ ZAMMI İLE İLGİLİ KONUŞTU

Zam oranlarıyla ilgili konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati''den açıklama geldi.

"CUMHURBAŞKANI GEREKENİ AÇIKLAR"

Nebati, "Asgari ücrete yüzde 50 zam yapmışsınız, kamu görevlileriyle çok güzel bir anlaşma yapılmış. Şimdi sıra emeklilerde. Onların da hakkını vermek lazım. Zam oranında sayın Cumhurbaşkanı gerekeni açıklar. Hazine, sabit gelirliler konusunda sıkıntı çıkarmayacak. Yapılacak düzenleme, bütçede disiplinsizliğe yol açmayacak. 

Ona göre hesap kitap yapılacak. Maliye politikalarında ve bütçede asla disiplinsizliğe yol açmayacağız. Gelirlerimiz artarken bunu bir yerlerde istifliyim anlayışına sahip değiliz" açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler