Hazine'den IMF açıklaması

Hazine'den IMF açıklaması
İYİ Partili Durmuş Yılmaz ve CHP'li Faik Öztrak'ın, iktidarın ülkeye davet ettiği IMF yetkilileri ile yaptığı görüşmeye ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ile Merkez Bankası eski Başkanı, İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz’ın her yıl üye ülkelerin düzenli olarak ziyaret edilmesini içeren 4. Madde  görüşmeleri için Türkiye’de bulunan IMF yetkilileriyle bir araya gelmesi üzerine bir açıklama yaptı.

Bakanlık açıklamasında, "IMF heyetinin bakanlığımızın bilgisi dışında çeşitli görüşmeler yapması tarafımızca uygun görülmemektedir" denildi.

IMF Kuruluş Anlaşması'nın 4. maddesi kapsamında gerçekleştirilen ve "Madde IV Görüşmeleri" olarak adlandırılan bu görüşmelerin tamamının muhatap hükümetlerle karşılıklı mutabakat ile belirlendiğine işaret edilen açıklamada, bugüne kadar Türkiye'de yapılan görüşmelerin tamamının hükümet tarafı olan ilgili bakanlık yetkilileriyle paylaşıldığı, tüm ihtiyaçların karşılanması ve ayarlamaların yapılmasının da yine Bakanlık tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi.

İlgili Haberler