Haziran bitiyor yaz yok ortada

Haziran bitiyor yaz yok ortada
Haziran ayının ortasında olmamıza rağmen Türkiye’nin bir çok şehri olumsuz hava koşullarının etkisi altında. Türkiye’nin genelinde yaz mevsimini hala hissedemediğimiz bugünlerde havaların ne zaman ısınacağı merak konusu.

Meteoroloji açıkladı yaz ne zaman gelecek


Türkiye’nin genelinde yaz mevsimini hala hissedemediğimiz bugünlerde havaların ne zaman ısınacağı merak konusu. İstanbul başta olmak üzere pek çok il bugün kuvvetli yağış ve bazı bölgelerde selin etkisi altındaydı. Önceki senelerde tatil beldelerinde yaz mevsiminin tadını çıkaranlar bu sene şiddetli yağışların ve bir türlü ısınmak bilmeyen hava koşullarının etkisi ile adeta ilkbahar mevsimini yaşıyor.


5 günlük hava durumu tahminlerine göre; Marmara Bölgesi’nde yağışların 4 gün boyunca sürmesi bekleniyor. 22 Haziran Salı günü ise Ankara, Bartın, Sinop, Çankırı, Düzce, Bolu gibi bazı illerde sağanak yağış ön görülüyor.

Kuvvetli yağış salı gününden sonra İç Anadolu bölgesinde, Perşembe ve cuma günleri ise orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz bölgelerinde devam edecek.

Temmuz ayında ise hava sıcaklığının, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 1 ile 2 derece üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği beklenmektedir.

Yağışın ise yurt genelinde mevsim normalleri civarında gerçekleşeceği öngörülüyor.