Hazırlıksız yakalanan Türkiye’yi Özlem Türeci ve Uğur Şahin kurtardı

Hazırlıksız yakalanan Türkiye’yi Özlem Türeci ve Uğur Şahin kurtardı
Uğur Şahin’in CEO’su Özlem Türeci’nin de CMO’su olduğu Biontech ile imzalanan 120 milyon doz aşı anlaşması kapsamında ilk sevkiyatın yapılmasıyla beraber vatandaşlar hastanelerde uzun aşı kuyrukları oluşturdu. Bakan Koca’nın açıklamasına göre, son 24 saatte 1 milyon 240 bin 311 kişinin aşı randevusu alarak aşı yaptırdı.

Hazırlıksız yakalanan Türkiye’yi Özlem Türeci ve Uğur Şahin kurtardı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla son 24 saatte 1 milyon 240 bin 311 kişinin aşı randevusu alarak aşı yaptırdığını açıkladı. Koca paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

1 MİLYON 240 BİN 311. SİZCE NEDİR? 24 saat içinde bu kadar doz aşı, randevu alıp aşı olan bu kadar insan. Önümüzdeki günler için güven. Sağlık çalışanlarımız için tatlı bir yorgunluk.

Türkiye’ye Biontech aşısının gelmesiyle beraber aşıya ulaşma imkanı bulan vatandaşlar da hastaneler önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Türkiye’nin aşıya ulaşmasına imkan sağlayan isimlerin en başında ise Uğur Şahin ve Özlem Türeci geliyor. Şahin, ABD merkezli Pfizer ile geliştirdikleri korona virüs aşısında Türkiye’ye 120 milyon doz aşı göndereceğini açıklamıştı.

Sağlık Bakanı Koca ile konferans yöntemiyle katıldığı bilim toplantısı sonrası yaptıkları açıklamada Şahin şu ifadeleri kullanmıştı:

"Burada konuşma imkanımız olduğu için çok mutluyum. Sayın Bakanımın anlattığı gibi Aralık''tan beri beraber konuşuyoruz. Türkiye''ye uyguladığımız aşıyı nasıl getirebiliriz diye. Aralık''ta 1,5 milyonu konuştuk. Sayın Bakan sağolsun iki üç hafta arada istediği dozları yükselttiler. 120 milyon doz olarak imza attık. Çok mutluyum çünkü şimdi Türkiye bu altıncı ayın sonuna kadar, Haziran ayının sonuna kadar 30 milyon doz getirmek istiyoruz. Temmuz-Ağustos ve Eylül ayında tamamıyla 120 milyon dozu tamamlamak istiyoruz. Son 2 haftada bizim ekipler yoğun çalıştı. Ne zaman ne kadar aşı dozu geleceği hakkında anlaştık. Allah''ın izniyle biz de aşıları Türkiye''ye getireceğiz."

İlgili Haberler