HDP, Barzani'nin partisi ile ittifak yapacak!

HDP, Barzani'nin partisi ile ittifak yapacak!
HDP Eş Genel Başkanları, peşmerge başı Mesut Barzani'nin partisi KDP-T ile ittifak için protokol imzaladı. Toplantı salonuna açılan peşmerge paçavrası akıllara benzer bir skandalın yaşandığı Binali Yıldırım-Barzani görüşmesini getirdi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, peşmerge başı Mesut Barzani'nin partisi KDP-T'nin Diyarbakır merkezinde bazı partilerin temsilcileriyle seçim ittifakına ilişkin protokol imzaladı. 

Diyarbakır'da gerçekleştirilen toplantıda peşmerge paçavrasının yer alması ise dikkat çekti. 

Barzani'nin 2017 yılında yaptığı Türkiye ziyaretinde de benzer görüntüler yaşanmış, Çankaya'da gerçekleştirilen Binali Yıldırım-Barzani görüşmesinde peşmerge paçavrasının Türk bayrağı ile yan yana getirilmesi tepkilere neden olmuştu. Ziyaret öncesi söz konusu paçavra Ankara Esenboğa Havalimanı'nda da göndere çekilerek büyük bir skandala imza atılmıştı.

Tepkilerin ardından dönemin Başbakanı Binali Yıldırım, paçavra rezaletini savunmuş partisinin grup toplantısında "Irak anayasasına göre Kuzey Kürdistan Bölgesel Yönetimi özerk bir yapıdır. Parlamentosu, başbakanı, bakanları, ayrı bayrağı vardır" şeklinde konuşmuştu.

İlgili Haberler