HDP kongresinde 'Yaşasın Afrin direnişi' sloganları

HDP kongresinde 'Yaşasın Afrin direnişi' sloganları
Ankara'da gerçekleştirilen PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin 3. Olağan Kongresi'nde, Zeytin Dalı Harekatı aleyhinde sloganlar atılırken, Kürtçe 'Yaşasın Afrin direnişi' tezahüratları yapıldı.

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin 3. Olağan Kongresi Ankara'da yapılıyor. Afrin'de PKK/PYD'ye karşı devam eden operasyonda 24 saat içinde 11 şehit verdiğimiz günün ardından yapılan kongre ise skandal görüntülere sahne oluyor. 

Kongreye katılanların, Zeytin Dalı Harekatı aleyhinde protestolar yaptığı görülürken, Kürtçe tezahüratların atıldığı salonda 'Yaşasın Afrin direnişi' sesleri yükseldi.

Kogre yolundaki otobüslerde, şehit verdiğimiz saatlerde tepki çeken halay görüntüleri ise kongre salonunda devam etti. Yüksek sesli 'Kürtçe' müziklerin yükseldiği salonda onlarca kişi halaylara eşlik etti. Türkiye'nin dört bir yanına şehit ateşi düştüğü bir günde ortaya çıkan bu görüntüler ise sosyal medyada binlerce vatandaşın tepkisini çekti.

HDP EŞ GENEL BAŞKANI KEMALBAY'DAN SKANDAL SÖZLER

Skandal görüntülere sahne olan kurultayda HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay'ın, Afri'n açıklamaları da büyük tepki çekti.

Kemalbay, terör örgütü PYD/PKK'ya karşı devam eden harekata ilişkin "Afrin’de büyük bir direniş gerçekleşiyor. Neden? Çünkü siz halklara karşı savaş açarsanız kaybedersiniz. Çünkü Afrin halkı kendi evini, kendi yaşamını koruyor" ifadelerini kullandı. Kemalbay'ın PKK'nın sosyal medyada yürüttüğü terör örgütünü 'sivil halk' gibi gösterme yalanına bu sözleriyle destek vermesi ise dikkat çekti.

Kemalbay'ın skandal sözleri HDP'nin resmi Twitter hesabından da paylaşıldı.

O paylaşım şöyle:

KONGREDE TERÖRİST BAŞI APO FOTOĞRAFLARI

Bebek katili Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları da kongrede göze çarpan diğer bir ayrıntıydı. Terörist başı Öcalan'ın tutuklu bulunan HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Iğdır Milletvekili Pelvin Buldan ile birlikte yer aldığı İmralı'da çekilen fotoğraf kurultay standındaki dev ekranda yer aldı.

Konuşmasında sözde 'Çözüm Süreci'ne de değinen Buldan, "Çözüm Afrin’e girmekte değil, İmralı’ya gitmektedir" sözleriyle terörist başı Öcalan'ı işaret etti. 

İlgili Haberler