HDP önünde evlat nöbetini sürdüren annenin feryadı yürekleri dağladı

HDP önünde evlat nöbetini sürdüren annenin feryadı yürekleri dağladı
HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbetini sürdüren annelerden Sevdet Demir, PKK'nın dağa kaçırdığı oğlunu çok özlediğini söyledi. Acılı annenin, "Çocuğumu onlar için büyütmedim. Eve gitmek gibi bir niyetim yok. Oğlumu istiyorum." sözleri yürekleri dağladı.

Terör örgütü PKK’nın çocuklarını dağa kaçırdığı annelerin Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Diyarbakır annelerin 3 Eylül'de partinin il binası önünde başlattığı oturma eylemi 75’nci gününe ulaştı.

Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren annelerden Sevdet Demir, 75 gündür eylem yaptığını, oğlu gelinceye kadar eylemini sürdürmekte kararlı olduğunu söyledi.

“ÇOCUĞUMU ONLAR İÇİN BÜYÜTMEDİM”

Sevdet Demir, 5 yıldır evlat hasreti çektiğini dile getirerek, "Oğlumu çok özledim, gece gündüz aklımdan çıkmıyor. Bize bu acıyı çektirenlerden Allah hakkımı alsın. Oğlumun yeri benim yanım. Oğlumun hayali, geleceği vardı. Niye bizden koparıp götürdünüz, ne hakkınız var?" diye konuştu.

"Çocuğumu onlar için büyütmedim” diyen Demir, “Eve gitmek gibi bir niyetim yok. Oğlumu istiyorum. Yaz da kış da olsa buradayım, oğlumun yolunu gözlüyorum. Ya ölü ya diri oğlumu bekliyorum." ifadelerini kullandı .

"DİNLERİ İMANLARI OLSAYDI BIRAKIRLARDI"

Anne Emine Kaya da, çocuklarına kavuşmadan oturma eylemini sonlandırmayacaklarını aktardı.

HDP ve terör örgütü PKK'ya tepkisini dile getiren Kaya, "Artık yeter oğlumuzu bıraksınlar. 5 yıldır bu acıyı çekiyoruz, adeta işkence görüyoruz. Yaptıkları insanlık değil. Bu annelere yazık değil mi? Vicdanları, dinleri, imanları olsaydı çocuklarımızı şu ana kadar bırakırlardı. Vedat'ımı çok özledim. Oğlumu bıraksınlar, bu acıyı artık çekmeyeyim." ifadelerini kullandı.