HDP önündeki ‘Evlat nöbetine’ 7 günde 17 aile katıldı

HDP önündeki ‘Evlat nöbetine’ 7 günde 17 aile katıldı
HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde çocukları dağa kaçırılan ailelerin başlattığı ‘Evlat nöbeti ilk haftasını doldurdu. Oturma eylemine katılan aile sayısı 7 günde 17’ye yükseldi.

Çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki eylemi 7. gününe geldi. HDP önünde eylem yapan ailelerin sayısı ise 17’ye yükseldi.

Çocuğu dağa kaçırılan isimlerden Saliha Edizer, oğlunun HDP tarafından götürüldüğünü dile getirdi. Oğlu Yakup Edizer için eyleme katılan Saliha Edizer, oğlunun dağdaki görüntülerinin yayınlandığını belirterek şunları söyledi:

"9 Haziran 2015'te çocuğumu kandırıp gönderdiler. İstanbul'dan geldim, lise öğrencisiydi, evden çıkmayan bir çocuk birdenbire kandırılıp kayboldu. Arkadaşlarından biriyle konuştu, biri Kağıthane ilçesine gönderip, ben geliyorum demiş, o çocukta öğrenciydi. O çocuktan şüphelendim, Kağıthane'de HDP başkanlığımı var bilmiyorum, ben desteklemedim hiçbir zaman desteklemem de, çocuğumu istiyorum. Benimki de olmak üzere bütün annelerin yüreği yanıyor, çocuğumu bulamıyorum diye gece gündüz ağlıyorum. Çocuğumun bana ihtiyacı var, yanımda olsun istiyorum, kendi iradesi olmadan çocuğu kaçırıp gönderdiler. 14 yaşını bitirmişti kaçırılırken, şuanda 19 yaşında. Hiç haber alamadım, sadece bir akrabamız, Kürt kanalı izlerken videosunu görüyor. Bizde oradan gördük, yoksa bilmiyordum. Çocuğumu değiştirmişler ama tanıdık, yöresel kıyafetlerini falan giydirmişler. Çocuğumu HDP götürdü başkada kimse götürmedi, çünkü onların ilçesinde gitti. Biz burada eylem yapacağız, çocuklarımız getirilinceye kadar, çocuklarımızı da getirmelerini istiyoruz”