HDP ve PKK'ya yakın siteden polisi karalama girişimi

HDP ve PKK'ya yakın siteden polisi karalama girişimi
HDP Esenyurt İlçesi eski Eş Başkanı Edip Karçik'in evine gelen polis ekipleri tarafından darp edildiği iddia edildi. HDP ve terör örgütü PKK'ya yakınlığı ile bilinen Mezopotamya Ajansı'nın skandal haberi tartışmalara neden oldu.

Terör örgütü PKK'ya yakınlığı ile bilinen Mezopotamya Ajansı polise itibar suikastı girişiminde bulundu. Söz konusu sitede yer verilen skandal haberde, polisin önceki dönem HDP Esenyurt İlçe Eş Başkanı Edip Karçik'in evine baskın yaptığı iddia edildi.

İTİBAR SUİKASTI

Skandal haberde polisin Karçik ve aile bireylerini yere yatırarak arama izni olmaksızın eve girdiği iddia edildi. Öte yandan aramanın ardından polislerin "yanlış adresmiş" diyerek evi terk ettiği ileri sürüldü.

PKK'ya yakın ajansın polise yönelik itibar suikastına HDP'den de destek geldi. Partinin İstanbul İl Twitter hesabından yapılan skandal paylaşımda "Önceki dönem Esenyurt İlçe Eş Başkanımız Edip Karçik’in evini basan polis arama izni olmadığı için müsaade edilmeyince, tüm aileyi yere yatırılarak darp etti. Karçık ambulansla hastaneye kaldırılırken, vahşeti yapanlar "yanlış adresmiş" diyerek ayrıldı! Faşizme boyun eğmeyeceğiz!" ifadelerine yer verildi.

Polisi hedef gösteren haber ve paylaşım tartışmaları da beraberinde getirdi. HDP ve skandal sitenin, ülkenin emniyeti için canını ortaya koyan polis memurlarımıza itibar girişiminde bulunması dikkat çekti.