HDP'den AKP'ye çağrı: "Hazırız"

HDP'den AKP'ye çağrı: "Hazırız"
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Yargı Reformu Strateji Belgesi için çağrıda bulunarak "Samimiyseniz biz katkı vermeye hazırız" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Yargı Reformu Strateji Belgesi'yle ilgili hükümete çağrı yaptı. Temelli, "Biz katkı vermeye hazırız samimiyseniz gelin TBMM çatısı altında görüşelim. Müzakere edelim. Toplumun yargı konusundaki beklentilerini karşılayalım" dedi.

Sezai Temelli partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Temelli'nin konuşması özetle şöyle:

"Geçtiğimiz günlerde Yargı Reformu Strateji Belgesi açıklandı. Bu belge aslında bir yerde bir itiraf belgesiydi. Demokrasiden hukuk devletinden nasıl uzaklaşıldığının deşifresiydi. 17 yıldır ülkenin başında olan kişi strateji belgesi açıklıyor. Yargı konusunda ne kadar içler acısı bir durumda olduğumuzun göstergesi bu.

Biz katkı vermeye hazırız samimiyseniz gelin TBMM çatısı altında görüşelim. Müzakere edelim. Toplumun yargı konusundaki beklentilerini karşılayalım. Cezaevlerinde hasta tutuklular var, çocuklar var. Bu ülkede sendikal haklar yasaklı, grev yasaklı. Bu ülkede vicdani ret hakkı yok. Toplumsal barış dediğiniz şey geniş kapsamlıdır. Herkesin kendini içinde bulacağı, nefes alacağı bir adımı atmak zorundayız."