HDP'den Erdoğan'a çağrı: Çözüm süreci tekrar başlatılsın

HDP'den Erdoğan'a çağrı: Çözüm süreci tekrar başlatılsın
Hükümetin, Danıştay'ın Andımız kararına gösterdiği tavrın ardından HDP'den 'Yeni çözüm süreci' talebi geldi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Barış ve müzakere süreci bir kez daha başlamalı ve Öcalan bu sürece dahil edilmelidir" dedi.

HDP'nin Diyarbakır'daki bir otelde düzenlediği, 'Ortadoğu krizi ve demokratik ulus çözümü' konulu konferansa HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan, Sezai Temelli, HDP milletvekilleri ile partililer katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, sözde 'Çözüm süreci'nin tekrar başlatılması gerektiğini söyledi.

"ÖCALAN DA SÜRECE DAHİL EDİLMELİ"

Sözde 'Çözüm süreci'ne geri dönülmesi ve yeniden başlaması gerektiği çağrısında bulunan Buldan, "Siyasetçiler olarak özellikle barış ve müzakere sürecinde yer alan insanlar olarak, bu ülkede insanların yaşamını yitirmemesi için, savaşların ve çatışmaların ve savaşların bir an önce bitmesi, ülkemize ve Ortadoğu'ya barışın gelebilmesi için bu mücadelenin sürmesinde katkısı olan insanlar olarak, bir kez daha ifade etmek isteriz ki, o sürece geri dönülmelidir. Barış ve müzakere süreci bir kez daha başlamalı ve Öcalan bu sürece dahil edilmelidir" diye konuştu. 

İlgili Haberler