HDP'den ilk açıklama!

HDP'den ilk açıklama!
PKK'nın siyasi uzantısı HDP, İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör saldırısını lanetlediğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un çağrısının ardından HDP'den açıklama geldi. HDP'nin açıklamasında saldırının en sert şekilde kınandığı ve lanetlendiği vurgulandı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, bu gün saldırının ardından "Bütün partilere, özellikle demokrasi karşısında sınav veren HDP'ye bir kere daha buradan çağrıda bulunuyorum. Gün bugündür. Terör örgütünün arkasındaki mahiyet tam manasıyla ortaya çıkmadan, hemen, derhal, hiçbir şekilde 'ama, fakat' demeden bu terörü yapan katilleri, canileri, hainleri ve arkasındaki karanlık odakları telin edin, lanetleyin, görüşünüzü ortaya koyun" çağrısında bulundu.

Siviller hedef alındı

HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun açıklaması şöyle:

"İstanbul İstiklal Caddesi’nde bu sabah meydana gelen bombalı saldırıyı lanetliyoruz. Sivil yurttaşlarımızın bulunduğu bir yerde, her gün ve saatte insanların işine gittiği, alışveriş yaptığı bir mahalde yapılan bu saldırı, kim tarafından yapılmış olursa olsun asla kabul edilemez, mazur gösterilemez. Bu saldırı da önceki Ankara saldırısında olduğu gibi doğrudan sivilleri hedef alan bir terör eylemidir.

Bu saldırıda hayatını kaybeden yurttaşlarımıza rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.
Türkiye toplumu her geçen gün Saray’ın ve siyasi iktidarın iç ve dış politikadaki yanlış ve tutarsız politikaları, devlet şiddetini arttıran, özgürlükler alanını daraltan uygulamaları nedeniyle büyük bir kutuplaşma, bölünme, ayrışma ve nefret söylemi yükselişi ile karşı karşıyadır. Demokratik siyaset alanının gitgide daraltıldığı ve bir olağanüstü hal durumuna ilerlenen bu ortamdan hızla çıkılmalı ve her türlü siyasal toplumsal sorunumuzun çözümü için Meclis’te bulunan partiler demokratik adımlar atmalıdır. Sağduyulu bir müzakere ortamının yaratılması acil ihtiyaçtır.

En sert şekilde kınıyoruz

Tüm demokrasi ve barış güçleri, demokrat ve vicdan sahibi her yurttaşımız, sivil toplum örgütleri bu yönde gelişmelerin yaşanabilmesi için girişimde bulunmalıdır. Geçen her gün tahribat artmaktadır. Saldırıyı bir kez daha en sert şekilde kınıyor, tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz."